12 Aralık 2019 Perşembe

2019'da Amerika ve Avrupa'da en çok bahsedilen Jimin, tek başına Twitter'ın İmparatoru!

Twitter, ülkelerin 2019 Twitter'da en çok neler konuştuğunu açıkladı. BTS'in yanı sıra Jimin tek başına bireysel ve bir Asyalı olarak listelerde en üst sıralarda yer aldı. 

Twitter'da dünya çapında etiketlere hükmeden ve aynı zamanda 'the guy from Twitter' (Twitter'da nam salan adam) olarak da bilinen Jimin, rakipsiz hashtag imparatoru, hashtag'lerin kralı olarak kalmaya devam ediyor.

Sıralamanın açıklandığı 10 ülke arasında BTS en üst sırada yer aldı. #Jimin beş ülkenin listesinde tek başına bireysel ve bir Asyalı olarak yer aldı. Bir kez daha K-pop'ın yüzü ve frontman'i, öncüsü olduğunu kanıtladı.

Italyan haber organının yayınlandığı rapora göre, eğlence kategorisindeki en popüler 5. etiketin #Jimin olması İtalya'daki popülerliğini gözler önüne seriyor.



 
Fransa'da müzik kategorisinde BTS'den sonra en çok bahsedilen isim #Jimin. Bu durum Jimin'in grubun temsilcisi olmasına atıfta bulunarak Fransa'daki güçlü etkisini açıklıyor.

#jimin, K-pop kategorisinde Şili de 2. Filipinler'de ise 7. sırada yer aldı. Aynı zamanda, #jimin, Arjantin’de belirli bir kategori başlığı altında yer almaksızın genel olarak en çok kullanılan etiketlerde 4. sırada yer aldı. Bu durum Jimin'in Latin ülkelerinde de ne kadar popüler olduğunu kanıtlıyor.

Jimin, Ağustos ayında Dünya Twitter "Hashtag Günü" kutlamasında, 2019'un ilk yarısında en çok kullanılan etiketlerin listesini açıklayan beş ülkenin dördünün listesinde yer aldı: Şili ve Arjantin'de müzik kategorisinde #2, Meksika'da Kpop kategorisinde #2 ve Kanada'da genel kategoride #5. olarak listelemişti ki bu durum onu Twitter İmparatoru yaptı. 

2016'dan beri Asyalılar arasında sıralamada bireysel olarak zirvede yer alan jimin, popülerliğini ve etkisini sürdürdü.
#jimin, bu yıl en çok bahsedilen hashtag'lerde sadece Twitter'da değil, aynı zamanda Instagram'da da en çok kullanılan etiket olarak listelendi.

jimin global çaptaki inanılmaz popülerliğini, 13 Ekim doğum gününde dünya çapında eşzamanlı olarak ispatladı. Twitter trendlerinin ilk 20 sırasını aynı anda işgal eden ilk kişi olarak dünya rekoru kırdı.
Doğum gününde, ilgili 28 anahtar kelimenin dünyada trendlerinde 30 gündem sırasında görüldüğü kaydedildi. 63 ülkede gerçek zamanlı trendlerde 1. sırada yer aldı ve Kore'de farklı 42 trend ile görüldü. Jimin ve #HappyBirthdayJimin de dahil olmak üzere kullanılan anahtar kelimeler ile 10 milyondan fazla yorum almasıyla inanılmaz kayıtlara sahip oldu.

Jimin'in dünya çapındaki popülaritesine baktığımızda, gündemin yerel ve uluslararası başlıca yayın kuruluşlarından, dergilerden, farklı ülkelerin ve ünlülerin resmi hesaplarından gelen global çapta doğum günü mesajlari ile dolması karşısında, bir Amerikan şirketinin "hashtag'leri ele geçiren bu Jimin kim?" diye sorduğu bir zaman da vardı. 

Kaynak Naver http://naver.me/GjavdtHR, Twitter @JiminGlobal 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder