9 Haziran 2020 Salı

2020 BTS FESTA Answer : BTS 3 UNITS Jimin & V'nin "Friends" Şarkısı İle İlgili Soru Cevap Bölümü "95'liler"


S. Alt grubunuzun adı ne?
- 95'liler

S. Ekibinizi farklı kılan şey nedir?
JM: Bizde olup var diğer takımlarda olmayan şey? Diğer takımlar aynı yaştaki ekip üyelerinden oluşmuyor. Diğer alt birimlerin üyeleri aynı yaşta değil ve bence ekibimiz bu noktada diğerlerinden daha rahat. Her zaman parlak ve masum/saf görünüyoruz.  

S. 95'lilerin kimyasına kaç puan verirsiniz?

JM: Biz daha iyiyiz.
V: Diğer takımların skoru ne?
[Çalışan: 100 üzerinden 100 verdiler.]
V: Biz 30 demeliyiz o zaman çünkü böylelikle puanımız havalı görünür! 100 bizim için sınır, 70 puana daha ihtiyacımız var.Böyle bir şarkı bile 30 puan değerinde demeliyiz ki daha fazla şarkı yayınladığımızda bu şarkılar diğerlerinden daha iyi olabilsin.
JM: Bu, benimle tekrar iş birliği yapacağın anlamına mı geliyor?
V: Tabi ki! Yapacağım. 
JM: Her zaman yapacağını söylüyorsun ama asla yapmıyorsun
V: Elimden gelenin en iyisini yapacağım.
JM: Ben de.

S. 95'liler alt grubu nasıl oluştu?
V: Bunu ilk Jimin önerdi. Nasıl oldu?
JM: Şarkının albüme konulacağını tahmin etmiyordum. PD-nim ile görüştukten sonra bu sevimli şarkı ortaya çıktı. Daha önce Taehyung ve benim eski günlerimizi anlatan bir şarkı yapmamıştık. Bu yüzden neden denemeyelim ki dedik. Üzrinde sıkı çalıştık. Taehyung şarkıyı çok eğlenceli ve havalı bir hale getirdi değil mi?
V: Arkadaş olduğumuz için bu iş birliği aslında beklenilen bir şeydi ama bence şarkının konusu çok güzel ve orjinal oldu.
JM: Ben ileride de Taehyung ile bir çok şey denemek istiyorum bu yüzden hadi yapalım!
V: Jimin ile iş birliğimizin oluşma aşamalarına baktığımızda onunla çalışmak biraz ağır ciddi, güçlü koreografili bir iş gibi düşündüm. Ama yaptığı şarkıyı dinlediğimde ohh bu tahmin edilebilir bir şey değildi fazla orjinaldi bu yüzden çok beğendim.

S. "Friends" iş birliği ile ilgili eklemek istediğiniz bir şey var mı?
V. Her şey güzeldi fakat şarkıyı kaydederken sınırlarımı zorladım sanırım. O notalara çıkmak için çok zorladım. Her yolu denedim. Ilk başta çıkamadım ama hırs yaptım ne olursa olsun yapacağım dedim. Çok fazla pratik yaptım ve sonunda başardım.
JM: Sürece bizzat şahit oldum. PD-nim ile de konuştum. Aslında onun zorlandığını duydum fakat buna rağmen harika bir iş çıkardığı için notaların ona çok iyi uyduğunu düşündüm. Yani neden kendini bu kadar paraladı ki zaten iyi iş çıkarıyor diye düşünüyorum zaten üstesinden geldi ve bende doğru düşünmüşüm dedim.

S. En çok neyi önemsersiniz? (Şarkı üzerinde çalışırken)

JM: Şarkıyı iyice anlama ve şarkının duygusunu ve hikâyesini söylerken yansıtma! Bunun önemli olduğunu düşünüyorum.
V: Sesim şarkının konusunu tamamladıysa benim için şarkı tamamlanmış oluyor.

S. Bu takımla bir sonraki iş birliğinde hangi şarkı üzerinde çalışmak istersiniz?
V: Açıkçası ben Jimin ile bir dansta yer almak istiyorum.
JM: Wow gerçekten mi?
V: Evt bayağı zor bir şey. "ON" dan daha zor. Zorlu bir koreografi denemek istiyorum. Modern danstan farklı...esnek değilim çünkü.
JM: Eğlenceli bir şeyler yapsak iyi olur bence. Farklı şeyler denemek isterim.
V: Jimin ile stajyerken nasıldık? Ya da ilk çıkışımızda nasıldık? Stüdyomuzda çok fazla dans coverladık değil mi? O günleri yeniden hatırlayıp birlikte koreografi denemek istiyorum.

S. Yirmili yaşlarınızı birlikte geçirdikten sonra nelerin değiştiğini söyleyebilirsiniz?
JM: Biraz daha sabırlı olduk.
V: Olgunlaştık.
JM: Şöyle de bir şey var arkadaş olduğumuz için rahatlıkla fikir önerisinde bulunabiliyoruz. Bazen öneri de alıyoruz. Şimdi daha sabırlı olduğum için anlayabiliyorum. Neden böyle davrandığını, neden böyle düşündüğünü ve söylediğini... birlikte çok zaman geçirdiğimiz için bazı şeyler yerine oturdu. Hala çok şey öğrenip gelişiyoruz.

S. V'nin gözünden 10'lu yaşlarındaki Jimin ile 20'li yaşlarındaki Jimin arasında ne gibi fark var?
V: Sanırım Jimin'in serçe parmağı biraz büyüdü. 9 yıl önce sevimliydi fakat şimdi uzadı ve yanakları da artık yok. Nerye gitti yanakların Jimin?

S. Jimin'in gözünden 10'lu yaşlarındaki V ile 20'li yaşlarındaki V arasında ne gibi fark var?
JM: Taehyung çok yaramazdı. Hep kısa şortlar giyerdi. Kırmızı şortunu hatırlıyorsun değil mi? Ilk taşıdığınızda kırmızı bir şort giyordun ve kırmızı bir şapka takmıştın. Etrafta sürekli topla koşturan mahallenin yaramaz çocukları gibiydin. 
V: "Chimchar" diye bilinen
JM: Şımdı öyle değil ve bu biraz üzücü...bazen o yönleri ortaya çıkıyor fakat şimdi çok olgunlaştı. Oturuşu bile farkıydı o zaman.
V: Zaman makinesi olsaydı Army'lere o günleri gösterirdim.

S. Mandu kavgası?
JM: Daha önce de anlatmıştık...manduyu pratikten önce mi yesek sonra mı diye tartışmıştık. Ben sonra yiyelim diyorsdum V önce yiyelim diyordu. Tartıştık ve sonra hallettik değil mi? 
V: Hayır iki hafta konuşmadık bu yüzden. O zamanlar dizi çekiyorum ve bir şeyi canım çektiyse hemen yemeliydim demek ki genç olduğum için. O yüzden pratik sırasında yemek istedim. Jimin üyelerin hiç birinin henüz yemediğini söyledi. Benim ilk yememin de uygun olmadığını söyledi. Bitirince yiyelim dedi. Ben açım diyordum o da biraz daha dayan bitince yiyelim diyordu. Alınganlık yaptık.
JM: Daha sonra ben Suga hyung ile içmeye gitmiştim. Sonra Sarhoş bir halde yakındaki bir parkta seninle buluşup konuşmuştuk.
V: O günden bir video bile var hatta. Jimin sarhoş bir halde 'Taehyung-ah! Bunu bana yapamazsın" diyordu...hahahaa
JM: O halde bile video çekebildin? Kavga etmişiz, kızgınız, sarhoşuz moralimiz bozuk "Bunu bana yapamazsın" diyorken bilee...
V: Mantıların hepsini yedim çünkü
V: O gün 4 O'Clock şarkısını yazdım. Sana parka gittiğimizde o şarkıyı yazdım demiştim ya...sabaha karşı saat 4'de yada 4:30?
JM: Böyle bir hikâyesi olduğunu bilmiyordum. Mandu kavgası sayesinde "Friends" ve 4 O'Clock şarkısı ortaya çıktı.

S. Friends şarkısında favori bölümünüz?
JM: "Serçe parmağın gibi biz hala aynıyız" kısmı. Değiştiğini (serçe parmağımın uzadığını) söyledin ama şarkıda değişmediğini söyledin? Mantıklı mı şimdi bu?
V: Sanatsal dil
JM: Ne alaka? Bir şeyler biliyormuş gibi yapma
V: Neden? Sanatsal dil dilin temelidir.
JM: Bu kısmı beğeniyorum ve birde "Artık kavga etmeyelim" kısmı da benim favorim.
V: Ben "Uniforma içindeki bizi hatırlıyor musun?" kısmı. Hala o halimizi hatırlıyorum. Ailemden biriyle okula gidiyormuş gibi hissediyordum. Evden okula gitme hissinden biraz farklıydı.
JM: Her gün bir alemdi. "Taehyung uyan! Kalk!" Yüzümü tıkayıp yeniden "Taehyung uyan! Kalk!"....birbirimize öfkelenirdik. Bir gün erken kalkıp bir restorantta kahvaltı yapıp okula gitmiştik. Onu uyandırdığım için kötü bir ruh halinde olurduk ama otobüse bindikten sonra her şeyi unuturduk.
V: Birlikte gidip gelirdik ve yolda mutlaka marketten gimjaban alıp eve giderdik. Evde hazır pilav yerdik yada birisi her zaman pişirdi.
JM: Ben! Pilav yapmada iyidim.

S. Birbirinize ne söylemek istersiniz?
JM: iyi is çıkardın. Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapalım.
V: Evet sıkı çalıştım. (Şaka yapıyor)

S. Army'ye mesajınız?
V: Ne zaman yayınlanır bilmiyorum ama size samimi hikâyemizi anlattık.
JM: Eksi günlerimizin hikayesini dinlerken zevk alırsınız umarım. Izlerken iyi hissetmenizi eğlenmenizi umuyoruz.

Videoyu izlemek için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder