29 Ocak 2020 Çarşamba

BTS'ten Jimin'in rekor kıran single'ı SoundCloud'da 200 milyon kez dinlendi 👏🎶💥2️⃣0️⃣0️⃣Ⓜ️1️⃣🌎🥇🇰🇷🔥👑


Jimin'in “Promise” (Söz) isimli single'ı, Aralık 2018'de piyasaya sürüldükten sonra müzik platformundaki en büyük çıkışın sahibi Drake'i geçerek rekor kırmıştı. 

Drake'in “Duddy Freestyle” şarkısı ilk 24 saatte, 4,9 milyon dinlenmeye ulaşmıştı. Jimin'in “Promise” şarkısıysa aynı zaman diliminde 8,5 milyon dinlenme elde etmişti.
Jimin bu ses getiren çıkışı ile SoundCloud'un 'Buzziest Drop' şarkısı olarak taçlandırıldı.

RM'in sözlerinde, Slow Rabbit'in ise bestelenmesinde Jimin'e eşlik ettiği şarkı,
SoundCloud'da tüm zamanların en çok dinlenen beşinci şarkısı oldu.

Oldukça etkileyici değil mi? 
Hayranlar Jimin'in başarısını Twitter'da
#PromisebyJimin200M, #지민아_약속_200M_축하해 etiketleriyle kutladılar. Hashtagler Kore ve Dünya gündeminde 1. sıraya yükseldi.

Promise, SoundCloud'da 'Tüm Zamanların En Çok Çalınan Şarkıları Top 10' listesinde yer alarak yeni bir tarih yazdı. Listede Top 5 şarkı arasına giren Promise 200M streame ulaştı. Jimin bu listede yer alan ilk ve tek Koreli sanatçı. Promise listedeki tek korece şarkı ve ballad türündeki tek şarkı. Aynı zamanda en çok çalınan korece şarkı ve BTS'in en çok stream edilen şarkısı.

Birçok kişi şarkının Pop şarkısı olup Pop kategorisinde yayınlandığını düşündü, ancak Promise yayınlandığında Hip Hop ve Rap kategorisinde etiketlendi. Hip-Hop & Rap kategorisi bu platformdaki en rekabetçi kategoridir ancak Promise haftalarca listelerde kalmayı sürdürdü.

Tebrikler Jimin 👏💜

Şarkıyı dinlemek için tıklayınız

https://soundcloud.com/bangtan/firstjiminpresent

15 Ocak 2020 Çarşamba

Jimin, 3 solo şarkısının Ingiltere'nin resmi listelerinde "BTS'in en çok stream edilen 40 şarkısı" arasına girmesiyle yeni bir rekora imza attı


Official Chart, Ingiltere'de BTS'in en çok stream edilen şarkı 40 şarkısını açıkladı ve Jimin listede 3 solo şarkıya sahip tek üye.

Jimin bir çok platformda kırdığı rekorlarla biliniyor ve Kore'nin en çok stream edilen solisti olarak başarılarını sürdürüyor. 


Bununla birlikte Jimin'in şarkılarının Ingiltere listelerinde, Top BTS şarkıları arasına girmesinin ilk seferi değil. 2018'de Jimin 2 solo şarkısıyla listede yer alan tek üyeydi. 2019'da top 20'de iki solo şarkısıyla yer alarak rekorunu sürdürdü. 


Tebrikler Jimin 💜🎉👏

Kaynak: Allkpop 

12 Ocak 2020 Pazar

Jimin Marka İtibar Endeksi Ödülü Aldı


Jimin'e Kore Marka Araştırma Enstitüsü tarafından marka değeri ve etkisi sebebiyle Marka İtibar Endeksi ödülü/En İtibarlı Marka Ödülü verildi. Jimin 2020 Ocak ayında erkek grup üyelerinin bireysel marka itibar sıralamasında birinci oldu. 2019 Ocak ayından beri marka itibar sıralamasında birinci olan Jimin toplamda 15. birinciliğini elde etti.
Sertifika Kore Marka İtibar Araştırma Enstitüsü'nün resmi web sitesinde yayınlandı. Sertifikada belirtildiği gibi Kore İtibar Enstitüsü veya medyada Kore İş Araştırma Enstitüsü olarak da bilinir.

https://t.co/kOJkRSAKhu

Tebrikler Jimin 🎉👏

11 Ocak 2020 Cumartesi

Dans etmeyi seven bir çocuktan kalpleri deli gibi attıran, global süper stara dönüşen BTS'ten Jimin'in hikâyesi

Yetenek ve çabanın birleşimi ile ortaya çıkan harika bir başarı örneği: BTS'ten Jimin  

Şüphesiz, tüm dünya BTS'in şarkı söyleme, dans etme ve performans sergileme yeteneklerine sahip olduğunu zaten biliyor ancak Jimin'in dans becerileri söz konusu olduğunda, ne kadar översek övelim yeterli olmaz. Jimin, öğrenciyken dans etmeyi severdi. Israrlı çabası sayesinde de daha yetenekli biri olarak BTS'in bir üyesi oldu.

İlk çıkışını yaptıktan sonra Jimin, olağanüstü yeteneğiyle performanslarını daha iyi hale getirerek dünya çapında ARMY'lerin kalplerini fethetti. 

"Dans yeteneği", Jimin'den bahsederken insanların görmezden gelemeyeceği bir şeydir. Her ne kadar Tanrı vergisi bir yeteneğine sahip olsa da Jimin "pratik kurdu" olarak adlandırılıncaya kadar çaba sarf etmiştir.

2017'de BTS Japonya Resmi Fanclub Dergisindeki bir röportajda Jimin, dans etme tutkusunun onun içinde ilk kez ne zaman belirdiği hakkında konuştu: "8. sınıftan beri dans etmeyi seviyorum. Okuldan sonra bir dans kursuna bile katıldım. Fazla vaktim olmasa bile pratik yapıyordum. Performanslarımın olduğu günlerde kendimi çok gergin hissederdim."

Jimin doğru bir şekilde çalışmak ve pratik yapmak için Busan Sanat Okulu'nda okumayı seçti. Giriş sınavında mükemmel bir skorla çağdaş dans bölümüne giren ilk öğrenciydi. Bir röportajda, "Ortaokul mezuniyetimden bir yıl önce Busan Sanat Lisesi'ne kaydolmaya karar verdim ve gelecekte de ne yapmam gerektiği konusunda endişeliydim. Sonunda dikkatli bir şekilde gözden geçirdikten sonra sahnede olmak istediğimi farkettim ve böylece Busan Sanat Lisesine girebilmek için modern dansı öğrendim."
Jimin, sanat okuluna girdikten sonra bile dans pratiğini ihmal etmedi: "Liseye girdikten sonra bile dans için elimden geleni yapmaya çalıştım. O zamanlar sürekli egzersiz yapmak ve her gün dans etmek tek sahip olduğum şeylerdi. Taksitler konusunda endişeli olduğum bir dönemde neredeyse dans kursuna gitmekten vazgeçmek üzereydim fakat öğretmenim benimle ilgilendi ve ders ücretini ödemek zorunda olmadığımı söyledi, bu sayede pratik yapmaya devam ettim, öğretmenlerimin beklentileri boşa çıkarmamak ve onları hayal kırıklığına uğratmamak için çalıştım. 

O yıl dans etmeyi seven çocuk, şans eseri katıldığı seçmeler sayesinde BTS üyesi olarak çıkış yapma fırsatını yakaladı. Jimin küçük sahnelerde performans sergilemeyi ve yarışmayı sevdiğini açıkladı, seçmelerde meydan okumaya karar verdi çünkü daha büyük bir sahnede dururken ne kadar mutlu olacağını merak ediyordu.

Ve sonunda, BTS üyesi olarak seçildi. Bir röportaj sırasında Jimin o dönemi hatırladı: "2012 ilkbaharında lisedeyken, şuanki ajansımın (Big Hit) seçmelerine katıldım. Busan'da açılan seçmelere başvurdum ve kabul edilerek Mayıs ayında Seoul'e geldim. J-Hope ile ilk tanıştığım anı hala hatırlıyorum, beni karşıladı ve birlikte sıkı çalışmamız için teşvik etti. BTS'in parçası olmadan önce stajyer olarak çalıştım."
Stajyer olmanın en zor yanı belirsiz bir gelecektir. Jimin daha önceki bir röportajında: “Çıkış konusunda garantim olmadığını hissettiğim için, gece 3 ~ 4'e kadar pratik yaptım ve sonra bir süre uyumak için yurda geri döndüm. Okula gitmeden 1 saat önce sabah 6'da vokal eğitimi için pratik odasına gittim."

Çıkışından sonra sağlam temel becerilere sahip olması ve müzik endüstrisine girmeden önce iyi hazırlanmış olması sayesinde sürekli gelişti. İlk çıkışından bu yana üçüncü yılında (2015) Jimin, Dome ve arenada konser vermeyi hayal etti. O zaman hayalinin ne olduğu sorulduğunda şöyle cevap vermişti: "Büyük sahnelerde performans sergilemeyi hayal ediyorum. Dome stadyumu gibi büyük arenalara gitmek istiyorum." 
2016'da yani bir yıl sonra hayalini gerçekleştirdi. Mayıs 2016'da BTS Olympic Gymnastics Arena'da ilk konserlerini gerçekleştirdi ve aynı yıl Kasım ayında Gocheok Sky Dome'da 2 gün boyunca resmi hayran kulübü ARMY ile 3. fan toplantısını gerçekleştirdi. Çocuklar Gocheok Sky Dome'a inanılmaz bir hızla ayak bastı. 

2016 yılında Billboard Hot 100'e isimlerini yazdırma ve müzik ödülleri töreninde Daesang Ödülü alma hayalleri gerçekleşti. Şimdi, halka mal olmuş sanatçı BTS, o kadar şaşırtıcı başarılar elde etti ki, kırdığı tüm rekorları listelemek zor. Bu yıl, İngiltere'deki Wembley Stadyumu'nda konser düzenleyerek küresel popülerliklerini bir kez daha kanıtladılar. Büyük konser öncesinde gerçekleşen basın toplantısında Jimin, "Geçen yıl ilk kez Avrupa turnesi düzenledik ve grubun Wembley Stadyumu'na ayak basması büyük bir onurdu. Şunu belirtmek isterim ki, sadece Wembley değil, bu stadyum turumuz da onurlu günler serimiz ve dönüm noktamız. Bu yüzden BTS'e tüm bu onurun tadını çıkarma fırsatı veren hayranlara şükranlarımı sunmak istiyorum.”
Ardından, BTS'in 2019'da hayalini kurduğu hedefler ve gelecekle ilgili sorular sorulduğunda Jimin: " Bazen grubun gelecekte daha ne kadar bu şekilde performans sergiliyor olacağı konusunu beni düşündürüyor. Ne zamana kadar süreceğini bilmememe rağmen, bu yolda üyelere eşlik etmek, iyi müzik ve pozitif sinerjiyi paylaşarak bizi uzun süreden beri destekleyen hayranlarımıza eşlik etmeye devam etmek istiyorum. Hedefim şuanda yaptığım işi mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmek."


Kaynak: JTBC PLUS VLIVE 

8 Ocak 2020 Çarşamba

BTS'ten Jimin'e Çinli netizenler tarafından "Model Idol" takma adı verildi. Jimin 34. Golden Disc Ödülleri'den sonra Twitter ve Weibo'da gündeme girdi


Jimin Golden Disc Ödülleri'nin 1. gününden sonra Twitter'daki paylaşımında hayranlarına müziğimizi dinlediğiniz ve bizi desteklediğiniz teşekkür ederim diyerek minnettarlığını iletti.


"Bugün katılamasakta Golden Disk Ödülleri^nde dijital müzik kategorisinde daesang aldık. Müziğimizi dinleyen, bizi destekleyen Army'lerimize her zaman minnettarım. Sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim her zaman minnettarım sizi seviyorum." diye yazdı ve parmaklarıyla kalp işareti yaptığı bir fotoğraf ile paylaştı.

Weibo'da bir hayran: "Ödül aldığınızda her zaman önce bize teşekkür ediyorsun, sizi her zaman destekleyeceğiz." yazdı.


BTS Jimin Golden Disc Ödülleri'nin 2.gününde ise Çin'in en büyük sosyal paylaşım sitesi Sina Weibo'da 510 milyon görüntülenme ve 1.11 milyon paylaşımla trendlere yükseldi. Netizenler Jimin'i üstün şarkı söyleme ve dans yeteneklerinin yanı sıra hayranlarına karşı nazik ve sıcak kalpli yaklaşımı nedeniyle "Model/örnek idol" olarak adlandırdı.

Ödül töreninde çekilen bir videoda Jimin hayranlarına birbirlerini itmemelerini, dikkatli olmalarını söylerken görülüyor. 


Twitter'da viral olan başka bir video ise 1.5M görüntülenme, 61,000 RT ve 168,000 beğeni aldı. Videoda Jimin, J-Hope'un fansitesine düşünceli nazik yaklaşımı dikkkat çekti. J-Hope'un fansitesi Weibo'daki paylaşımında Jimin'e teşekkürlerini iletti.



Tören alanındaki her Army'yi selamlamak için telaşla koşan Jimin 😊


Jimin ayrıca Twitter'da da 1.3M etkileşim alarak dünya gündeminde #7.sıraya yükseldi.










Jimin, bir kez daha extra hiç bir şey yapmadan hayranlarının dikkatini çektiğini ve her platformlarda adından sıkça söz ettirdiğini kanıtladı.  

BTS'in Golden Disc Ödülleri'ndeki  'Dimple' performansı




Kaynak: Global Times, Twitter, Allkpop 

7 Ocak 2020 Salı

Koreli Ünlü Şarkıcı Ailee, Jimin İle İş Birliği Yapmak İstediğini Söyledi



Ailee, yakın zamanda Eric Nam'ın “K-Pop Daebak w/ Eric Nam” adlı podcast'ine konuk oldu. BTS'de biasin kim sorusunu cevaplayarak herkesi şaşırttı. 

BTS'de biasin kim sorusuna sesini ve şarkı söyleme tarzını sevdiğim biri var diye cevap verdi. Eric kim olduğunu sordu.

-Jungkook mu? 
-Hayır 
-Jimin mi? 
-Evet. Sesinde sizi baştan çıkaran bir şey var. Ondan etkilendiğimi falan kastetmek istemedim sesinin büyüleyici olduğunu söylemek istedim. Söyleme tarzı aklınızı başınızdan alıyor. Muhteşem bir vokalist. Vokal ve falsettolari bazen kim bu çocuk dedirtecek kadar şaşırtıcı.

"Açıkçası onlar henüz bu kadar ünlü olmadan önce, çaylak oldukları zaman onu gördüm ve "Kim bu çocuk", "çok iyi" "onunla bir şarkı söylemek istiyorum" demiştim ve hatta bir şarkı bile aradım iş birliği için fakat onlar birden yükselince yavaşça geri adım attım."













Jimin'in Kendi Yazıp Bestelediği İlk Solo Şarkısı Promise'in 1.Yıl Dönümünü Kutlu Olsun!

Hayranlar 31 Aralık 2019'da Twitter'da #1YearWithPromise, #ForeverJiminsPromise, #지민아약속1주년축하해 (Promise'in 1.yılı kutlu olsun) hashtaglerini gündeme sokarak Promise'in 1.yıl dönümünü kutladılar. 


31 Aralık 2018'de yayınlanan Promise, ilk 24 saatte 8.5 milyon stream edilerek Drake'in rekorunu kırdı. Jimin bu ses getiren çıkışı ile SoundCloud'un 'Buzziest Drop' şarkısı olarak taçlandırıldı.

SoundCloud'da 'Tüm Zamanların En Çok Çalınan Şarkıları Top 10' listesinde yer alarak yeni bir tarih yazdı. Listede Top 5 şarkı arasına giren Promise şuanda 197M streame ulaşmış durumda.
Jimin bu listede yer alan ilk ve tek Koreli sanatçı. Promise listedeki tek korece şarkı ve ballad türündeki tek şarkı. Promise en çok çalınan korece şarkı aynı zamanda BTS'in en çok stream edilen şarkısı.

Birçok kişi şarkının Pop şarkısı olup Pop kategorisinde yayınlandığını düşündü, ancak Promise Hip Hop ve Rap kategorisinde etiketlendi. Hip-Hop & Rap kategorisi bu platformdaki en rekabetçi kategoridir ancak Promise haftalarca listelerde kalmayı sürdürdü.

"Promise" bize Jimin'in farklı bir tarafını gösterdi. Jimin kendiyle ilgili verdiği mücadelenin ardından mutluluğa yatırım yapması için kendini cesaretlendirmesi için yazıldı."

'Şartlar zor olabilir ama bunu kendim için zorlaştırmamalıyım kendime karşı bu kadar katı olmamalıyım dedim ve anahtar kelimenin söz vermek olduğunu düşündüm. Bunu bir çok insanı rahatlatacağını umut ederek yazdım."

"RM Hyung hayatımızda hep iki taraf olduğunu söyledi; karanlık-ışık, ümit-hayat kırıklığı, zevk almak-zorluk gibi...işte bu hayat ve ben bunu kucaklamalıyım. Bu beni çok etkiledi."

"Işığın olmak istiyorum, kendi ışığın olmalısın"


Promise'i dinlemek için tıklayın 
https://soundcloud.com/bangtan/firstjiminpresent


1 Ocak 2020 Çarşamba

Jimin BTS'in Times Meydanı'ndaki Rockin' Eve Performansından Sonra Gündeme Girdi, Yerel Halkın Dikkatini Çekti!


BTS Times Meydanı'nda Rockin' Eve yeni yıl şovunda performans sergiledi. Dick Clark's New Year's Rockin' Eve her yıl yeni yılı kutlamak için ABC kanalında yayınlanan bir özel TV şovudur. Performastan sonra Jimin Twitter'da ilgili bir çok tag ile gündeme girdi.

"Jimins" ve "Park Jimin" New York gündeminde #11 ve #17.sıraya yükseldi. "Jimin" ise ABD gündeminde 840K etkileşim alarak #6.sıraya yükseldi. Jimins" ve "Park Jimin" ABD gündeminde #12 ve #17.sıraya yükseldi.

"Park Jimin" Türkiye gündeminde ise #15.sıraya yükseldi.
 
Jimin bu özel şovda ışıltılı parlak bir ceket giymisti. Performanstan sonra yerel halktan bir çok kişi Twitter'da "Parıltılı çeketli çocuk kim" diye sordu. 


Jimin'in New Year Rocking Eve şovu sırasında latin şarkılarının ritmine uygun dans hareketleri Army'leri büyüledi. Bir hayran tarafından çekilen videosu viral oldu.  



Sahne beklenmedik bir kazayla karşılaşan Jimin, bu zor durumun akıllıca üstesinden geldi, sorunu profesyonelce halletti. Çeketini indirmek yerine anlık bir karar aldı ve ceketi öylece bırakarak sakinligi korudu ve sevimli yüz ifadesiyle durumu performansın bir parçasıymış gibi gösterdi. Hatta bir çok kişi bunun kasıtlı yapılmış bir şey olduğunu düşündü. 


Dick Clarke's New Year Rocking Eve performası sırasında Jimin'in sahnedeki profesyonelliği bir çok medyada yer aldı. 


Jimin bir kez daha extra bir şey yapmadan dikkatleri üzerine çekmeyi ve sosyal medyada bir çok insan tarafından adından söz ettirmeyi başardı. 
BTS'in Dick Clarke's New Year Rocking Eve performansı 





Kaynak: Allkpop, Twitter