1 Ocak 2024 Pazartesi

Jimin Closer Than This Türkçe Şarkı Sözleri


Hatırlıyor musun sen de?
İlk tanışmamızı?
O zamanlar çok cekingen ve tuhaf bir halimiz vardı
Simdi dönüp bakıyorum da
Ne ara bu noktaya geldik
Birlikte yürüdük yan yana

Yeri geldi düştük göz yaşı göktük
Yeri geldi sırtımızı sıvazlayarak birbirimizi teselli ettik
Yaşlı gözlerle bakarken
Seslendik isimlerimizle birbirimize

13 Haziran, o günden beri
Bugünün şu anına dek seninle ben
Burada olmasan da
Aynı şeyleri hissediyoruz, her zaman

Artık endişelenmene gerek yok
Elini bir anlığına bırakmış olsam da bu yalnızca kısacık bir moladan ibaret
Mor ışıklarla boyandığımız o gün yeniden geldiğinde
Adımı yüksek sesle söyle sen sadece
Çünkü beni ne zaman istersen (geleceğim)
Hemen oracıkta, beni çağırdığın yerde (olacağım)
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni
Bana her ihtiyacın olduğunda (geleceğim)
Bana inandığın sürece (yanında olacağım)
Seni asla bırakmayacağım
Bırakmam asla seni

Her yağmur yağdığında, yağmur altında ıslanarak şarkı söylediğim zamanları hatırlayacağım
Her kar yağdığında, yağan kar taneleri arasında bana gülümseyişin gelecek aklıma 
Tekrar kavuşacağımız bahar gününde, daha önce söyleyemediğim şeyleri anlatacağım sana
Aşkım, bebeğim sonsuza dek yanında olacağım 
Yedi eşittir bir, evet doğru, kalplerimiz hâlâ birlikte atıyor
Bir saniyeliğine kapat gözlerini, hemen karşında belireceğim

Artık endişelenmene gerek yok
Elini bir anlığına bırakmış olsam da bu yalnızca kısacık bir moladan ibaret
Mor ışıklarla boyandığımız o gün yeniden geldiğinde
Adımı yüksek sesle söyle sen sadece
Çünkü beni ne zaman istersen (geleceğim)
Hemen oracıkta, beni çağırdığın yerde (olacağım)
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni
Bana her ihtiyacın olduğunda (geleceğim)
Bana inandığın sürece (yanında olacağım)
Seni asla bırakmayacağım
Bırakmam asla seni

Kenetlenmiş kalple kapını çaldığımda parlak gülüşünle karşıla beni
Duran zaman tekrar akmaya başlığında
Bebeğim, sana geri döneceğim
Hep beraber söyleyelim bu şarkıyı
Tekrar bir olacağımız gün
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni
Hadi daha yüksek sesle söyleyelim bu şarkıyı
Tekrar bir olabilme adına
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni
Hep beraber söyleyelim bu şarkıyı
Tekrar bir olacağımız gün
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni
Hadi daha yüksek sesle söyleyelim bu şarkıyı
Tekrar bir olabilme adına
Seni asla bırakamam
Bırakmam asla seni

Closer Than This

@btsjmturkey 




12 Eylül 2023 Salı

Jimin 1 Eylül Tarihli Canlı Yayını



Jimin son canlı yayınında samimi bir şekilde bizlere kalbini açtı. Kafasını meşgul eden düşüncelerden, aldığı yeni kararlardan bahsetti ve bu süre zarfında neler yaptığını anlattı. Yıllar geçsede Jimin'in sürekli kendinin daha bir versiyonunu gösterme tutkusu asla azalmıyor. Azmi, samimiyeti, üstün çabası ile hepimiz için bir örnek.

🐥: Çok geç geldim değil mi? Üzgünüm. Elime ne oldu diye soruyorsunuz, spor yaparken sıyrıldı sadece. Röportaj yaparken farkında varmadan elimi sürekli kaldırmışım endişelenmiş olmalısınız üzgünüm. Önemli bir şey degil. Gören de kavga ettiğimi sanar, hayır spor yaparken oldu. Sizinle oradan buradan biraz sohbet edebileceğimiz bir durum/ortam yaratabilmek için şirketle tartışıyorduk.

Geçen bu bir ayda sıkı çalışıp duruyordum millet! Ben hiç bir şey yapmadan durabilir miyim sizce? Çalışmadığımda/ boş kaldığımda zorlanan bir tip olan ben. Bugün Dior'un sergisine katıldım ve epey bir gergindim. G
elip beni selamladınız. Çok memnun oldum. Bu bana şeyi hatırlattı. Paris ya da Amerika'ya gittiğim zaman mıydı? Çok fazla hayran kapıda bekliyordu ve onları selamlayamadığım bir an vardı. Bu anın arka planındaki hikayeyi anlatmak istiyorum. Birden aklıma geldi o yüzden bahsetmek istedim. Çok fazla hayran vardı ve içeri girdik menajer hyung ile plan yapmıştık.Çıkarken kapı ta da diye açılacaktı ve ben birdenbire ortaya çıkıp size selam verecektim. Menajer hyung ile o an için çok heyecanlıydık. "Selam verip gidelim" dedik. Kıyafetime çeki düzen verdim ve dışarı çıktığımda kapı açılır açılmaz sizi göreceğimi ve selam verip arabaya bileceğimi düşündüm ama kapı açıldığında kimse yoktu. Yanlış kapıdan çıkmışım. Hahaha neyse geçen sefer böyle bir şey olduğu için bu sefer sizi selamlayarak gitmem gerektiğini düşündüm. Bugün çok eğlendim geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Uzun zaman sonra sizi görebildiğim için mutlu oldum. Sürekli uzun zaman oldu dememem gerek ama doğru uzun zaman oldu.

Görüşmeyeli nasılsınız, ne var yok millet?
Bugünlerde ben neler mi yapıyorum? Çok da bir şey yapmıyorum. Sizi sık sık görmeye gelemememin nedeni, birçok şeyi düşünüyordum. Şu an bunu konuşmalı mıyım bilmiyorum ama kendimi soğukkanlılıkla değerlendirmek istedim. Bu, tamamen kapanıp odaklandığım bir eğitim gibi hissettirdi. Her şeyi en baştan öğreniyormuşum gibi bir eğitimdeydim. Mart ayında solo etkinlikler yaparken birçok şey hissettim. Gerçekçi bir bakış açısıyla gerçekten çok çok eksiklerim var, ve böyle devam edemem/olmaz diye düşündüm. Utanç/mahçup hisetme konusunda çok düşündüm. Ve bu gergin olma veya ruh haliyle ilgili bir şey değildi. Sadece eksiklerim olduğu konusunda haklıydım. Bu eksiklikleri telafi etmek/tamamlamak yerine sıfırdan tekrar yeni bir şey denemek/yapmak istedim. Aslında sıfırdan tekrar başlayıp tekrar yaptığım bir şey daha önce olmadı. Şimdi düşündüğümde hepsi sadece bahanlerdi, tembeldim/tembelikti. Kendime dönerek/zaman ayırarak vakit geçirdim. Şarkı/müzik üretme üzerinde çalışmaya vakit ayırdım. Sıfırdan pratik yapmaya başlayarak işleri yeniden taze/canlı bir şekilde yapma hissini gerçekten yaşadım. Böyle hissedersiniz ya hani neden şimdi doğru düzgün bir şekilde yapıyorum? Neden şimdiye kadar böyle yapmıyordum?
Bu pratiğin kendisi değildi. Aslında bunun farkındayım. Bu şeyleri soğukkanlı/rasyonel bir şekilde anladım. Peki ama şimdi ne yapabilirim. Boşuna didinmiş/yılmış gibi hissedemem, hiç bir şey yapmadan da duramam. Denemek zorundayım... en baştan denemeliyim. Sizlerin önünde kendimden emin bir şekilde performans sergileyebilmek için daha çok değişmek istiyorum. Tek başıma bunu yapabilmem için çok çalışıyorum. Problemleri tek tek ele aldığınızda çok fazla olduğu ortaya çıkıyor. Bu konularda bir adım atmaya ve bunların üstesinden gelmeye/aşmaya çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Görünen o ki, bu şeyleri hazırlamak uzun bir zaman alacak. Dolayısıyla, bu değişiklikleri yapmadan önce kalan bu zamanımızda sizinle konuşmak istedim... Sonuç olarak benim de askere gitmem de gerekiyor. Bu süre zarfında sizinle neler yapabileceğimizi, nasıl zaman geçireceğimi düşünüyordum. Bunları yapmak biraz vakit aldı ve dolayısıyla sizi görmeye gelmem uzun sürdü. Bunun için üzgünüm. Her zaman benim için beklediğinizi, her daim bizi desteklediğinizi çok iyi biliyorum. Bunun verdiği mutlulukla sıkı bir şekilde ders alıyorum/eğitim görüyorum. Spor yaptım ve İngilizce derslerine devam ediyordum.
Bu gerçekten kolay değil. Seneye 30'uma gireceğim. Kolay olan bir şey değil. Yeni bir şeye sıfırdan başlamak kolay değil, ama yapmak zorundayım. Deniyorum ve bu yüzden... kolay değil. Ve bunu tekrar hissettim. Dersler konusunda kendimi zorlamazsam yapamıyorum. Insanlar tembeldir. Eve geldiğimde yıkanmak için üşeniyorum. Uzanırken bir bakıyorum saat gece 1 olmuş. Hayatımı böyle yaşıyorum işte. Çoğunlukla dersler (alarak). Birkaç çekim dışında evden ayrılmayalı 2 hafta oldu neredeyse. Sadece yalnız başımayım. Ve bu günlerde... kafamı toparlamak için Han Nehri yakınlarında koşuya çıkıyorum. Ne zaman çıksam RM'i orada oluyor. Gece yarısı koştuğumda sokaklarda tek bir kişi bile olmuyor. Ama hyung'un reklam posteri beni karşılıyor her seferinde. 'Yine karşılaştık' gibi oluyor.

Artık 30'lu yaşları tecrübe edeceğimi için şu gibi düşüncelere sahibim humm ya da hayır neyse bunu başka bir zaman konuşalım. Pek önemli bir şey değil. Sizlerle 30'lu yaşlarımda yine en mutlu anlarımı yaşamak istiyorum/mutlu anılar yaratmak istiyorum. Yeni... Bunlar hakkında düşünüyordum. RM'in bahsettiği gibi 2. bölüme geçtik ya...

Daha çok çalışacağım demiyorum, daha iyi olmak için değişikliğe ihtiyacım olduğunu düşündüm. Bunu başarabileceğime ve kendimi değiştirebileceğime olan güvenim tam. Değişeceğim ve sizlere sadece gülücükler vereceğim.

Lütfen biraz bekleyin. Bu değişim dönemi için zamana ihtiyacım var. BTS'i sırtımda taşımaya/sırtlanmaya (sorumluluk almak anlamında) cüret ettiğim için değişikliğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. (Ç/N: Sırtımda taşıma ile BTS ismini taşımayı kastediyor ve cüret kelimesi ile de BTS'in adını taşıdığı için ona layık olmak için değişeceğim demek istiyor.)


💜: Dünyadaki tüm çikolata fabrikalarının neden kapandı biliyor musun?  ~

🐣: Nedenmiş?
🐣: Hala çok satılıyor ama
🐣: Nedir hepsinin kapanma sebebi?
🐣: Neden kapanmış? Şu an yorumlara bakıyorum neden ya söyleyin
🐣: Her neyse şu çikolata fabrikalarının niye kapanmıştı? Yorumlar çok hızlı olduğu için kaçırdım mı? Ne diye kapanmış ya?
🐣: Sebebini ögrenip gideceğim hadi
💜: Çikolata fabrikalarının kapanma sebebi Jimin çok tatlı olduğu için
🐣: 💬
🐣: 🐣: Millet bugün sizi gördüğüme çok memnun oldum...


🐣: Moving filmini izle demişlerdi yoksa gerçekten çok tek başıma olduğum için normalde dizi & film izlemiyorum. Televizyon bile bakmıyorum. Moving'in tüm bölümlerini izledim, eğlenceliydi ve Shadow Detective'i de izledim. Başka ne izlemiştim neyse öyle işte bu ikisini izledim. Keyifliydi. Ben de uçmak istiyorum.


🐣: Her daim sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi diliyorum. Bugününüzü de mutlu bir şekilde bitirerek uyumanızı diliyorum. Hepinizin emeğine sağlık, sıkı çalıştınız. Ben de sizi bugün de yarın da seviyorum.

Jimin Weverse Live







7 Mayıs 2023 Pazar

Like Crazy Türkçe Şarkı Sözleri


(Sonsuza dek birlikte olabileceğimize inanıyorum

Her şeyin kaybolup gitmesinden korkuyorum
Sadece güven bana)

[Verse 1]
Diyor ki;
Dert etme, bebeğim
Korkacak bir şey yok burada bu gece
Gitmek istiyorsan da sorun değil, bebeğim
Sadece bugünlük kal benimle

[Verse 2]
Seyret beni
Sarhoş et beni, bütün gece boyunca
Zil zurna olayım
Sabahlar olmasın

[Pre-Chorus]
Yükselen müziğin sesiyle
Tükeniyorum gitgide
Dramaya benzer bilindik bir hikaye sanki
Alışıyorum gitgide
Tanıdığın beni bulamayacak kadar uzağa mı gittim?
Evet, biliyorum
Sen de biliyorsun, ben de biliyorum (Ooh)

[Chorus]
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Yitirdim aklımı
Bu gece hiç bitmesin
Her gece, zevkten uçuruyorsun beni havalara
Ay seni kucaklıyor
Seni kucaklayan ay
Bırak bi' tadayım

[Post-Chorus]
Bana keyif verici bir deneyim yaşat (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Bu gece çok eğleneceğiz (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Sonsuz dek seninle birlikte

[Interlude]
Mmm-hmm
Yeah, hey
Mmm-hmm
Ooh-woah
Mmm-hmm
(Sonsuza dek, seninle birlikte)

[Verse 3]
Aynaya yansıyan görüntüm
Kaydediyorum aklımı durmaksızın
Vaktimi boşa harcıyor olsam bile çok canlı hissediyorum

[Chorus]
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Yitirdim aklımı
Bu gece hiç bitmesin
Her gece, zevkten uçuruyorsun beni havalara
Ay seni kucaklıyor
Seni kucaklayan ay
Bırak bi' tadayım

[Post-Chorus]
Bana keyif verici bir deneyim yaşat (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Bu gece çok eğleneceğiz (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum) Sonsuz dek seninle birlikte

[Outro]
Beni yıkacak
Alt üst edecek edecek bu beni
Hayır, uyandırma sakın beni
Bu rüyada kalmak kalmak istiyorum, beni kurtarma
Beni kurtarmaya çalışma sakın
Bir yol lazım bana
Bizi bu rüyada tutacak bir yol lazım bana

(Tekrar yalnızım
Ne değişti ki?)









Jimin Like Crazy (English Version) Türkçe Şarkı Sözleri


[Intro]


(Sonsuza dek birlikte olabileceğimize inanıyorum
Ama her şeyin kaybolup gitmesinden korkuyorum
Sadece güven bana)

[Verse 1]
Diyor ki;
Gel ve beni takip et, bebeğim
Korkacak bir şey yok bu arada bu gece
Şimdilik bahanelerini sonraya sakla
Biraz daha kal yanımda

[Verse 2]
Seyret beni
Bir başıma yapayalnız çöküyorum şu an
Neredeyim ben?
İniyor gözlerime koyu bir sis perdesi

[Pre-Chorus]
Duyuyorum kimin olduğunu bilemediğim o sesleri
Üzerimdeki baskıdan kurtulmayı deniyorum
Hedeflerime ulaşmak isterken
Söyle bana, sınırlarımı aşsam, kaybetsem kendimi
Bulabilecek miyim yeniden?
Evet, biliyorum
Sen de biliyorsun, ben de biliyorum (Ooh)

[Chorus]
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Deliyor gibiyim
Yardım edebilir misin dindirimeme bu ıztırabı?
Her gece, zevkten uçuruyorsun beni havalara
Hislerim buz tutmuş durumda
Yine de tatmak istiyorum 

[Post-Chorus]
Bana keyif verici bir deneyim yaşat (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Bu gece çok eğleneceğiz (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Sonsuz dek seninle birlikte

[Interlude]
Mmm-hmm
Yeah, hey
Mmm-hmm
Ooh-woah
Mmm-hmm
(Sonsuza dek, seninle birlikte)

[Verse 3]
Yansımalarımda
Dahi
Tanıyamıyorum kendimi
Çok canlı hissediyorum
Vaktimi boşa harcıyor olsam bile

[Chorus]
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Işıklar arasında kendimden geçmek daha iyi
Deliriyor gibiyim
Yardım edebilir misin dindirimeme bu ıztırabı?
Her gece, zevkten uçuruyorsun beni havalara
Hislerim buz tutmuş durumda
Yine de tatmak istiyorum 

[Post-Chorus]
Bana keyif verici bir deneyim yaşat (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Bu gece çok eğleneceğiz (Oh, kendimi kaybediyorum, kendimi kaybediyorum)
Sonsuz dek seninle birlikte

[Outro]
Beni yıkacak
Alt üst edecek edecek bu beni
Hayır, uyandırma sakın beni
Bu rüyada kalmak istiyorum, beni kurtarma
Beni kurtarmaya çalışma sakın
Bir yol lazım bana
Bizi bu rüyada tutacak bir yol lazım bana

(Tekrar yalnızım, ne anlamı var ki? Ne değişti ki?)



4 Nisan 2023 Salı

BTS Üyesi Jimin Billboard Hot 100 Listesinde #1 Numaraya Ulaşan İlk Koreli Solo Solist Olarak Tarih Yazdı

BTS üyesi Jimin, 3 Nisan’da ”Like Crazy” şarkısı ile HOT 100 listesinde #1. sıradan çıkış yaparak tarihte bunu başaran ilk ve tek Koreli solist oldu. Jimin, BTS’ten sonra bunu başaran ilk ve tek Koreli sanatçı konumuna da yerleşti. Aynı zamanda, son 60 sene içerisinde #1. sırada yer alan ilk Asyalı rekorunu da elde etti.

Jimin'in kariyeri boyunca 6 kez grupla, bir kez solo olmak üzere 7 adet Hot 100 birinciliği oldu. Toplamda ise 9 kez Hot 100 listesine girdi.

Koreli sanatçıların Billboard Hot 100 listesine #1 numara olan şarkıları

1. Dynamite - BTS
2. Savage Love (Remix) — BTS
3. Life Goes On — BTS
4. Butter — BTS
5. Permission To Dance — BTS
6. My Universe — BTS
7. Like Crazy — Jimin

BTS  üyelerinin Billboard Hot 100 listesine en yüksek girişleri:

#1 Like Crazy 🆕
#22 Left and Right
#29 GOMD
#30 Set Me Free Pt.2
#51 The Astronaut
#60 On The Street
#76 Daechwita
#76 Vibe
#79 Christmas Tree
#80 That That
#81 CNS
#82 MORE
#83 WildFlower
#95 Stay Alive
#96 Arson


"Like Crazy" yayınlandığı ilk hafta (24-30 Mart) ABD'de toplam 254.000’nin üzerinde indirme ve CD single satımı (saf) ile birlikte 10 milyon dinlenme ve 64.000 radyo yayını dinlenimi elde etti.

Aynı zamanda bu satış sayısı ile Jimin, geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya sürülen Taylor Swift’in ”Anti-Hero” şarkısının elde ettiğini saf satışlarının ardından bu on sene içindeki en büyük ilk hafta soloist saf satışını elde etti.

#1 Anti-Hero 327 Bin
#2 Dynamite 300 Bin
#3 Like Crazy 254 Bin
#4 Butter 243 Bin
#5 Life Goes On 150 Bin
#6 Permission to Dance 140 Bin
#7 My Universe 127 Bin
#8 WAP 125 Bin
#9 Trollz 116 Bin
#10 stuck with u 108 Bin

Koreli sanatçıların Amerika'da en yüksek ilk hafta saf satış rakamları

#1 Dynamite 300,000
#2 Like Crazy 254,000 (🆕)
#3 Butter 243,000
#4 Life Goes On 150,000
#5 Permission To Dance 140,000
#6 My Universe 127,000

Jimin PSY'nin rekorunu kırdı. PSY, 2012 yılda Gangnam Style şarkısı ile Hot 100 listesinde #2 numaraya yükselerek rekor kırmıştı.

K-Pop soloistlerinin Billboard Hot 100 listesindeki en yüksek çıkışları:

#1 Like Crazy (YENİ)
#12 Gentleman
#22 Left & Right (Feat Jungkook)
#26 Hangover
#29 GOMD (with SUGA)
#30 Set Me Free Pt.2
#51 The Astronaut
#60 On The Street
#64 Gangnam Style
#70 OTG
#76 Daechwita
#76 Vibe (feat jimin)


Jimin 2023'de Hot 100 listesinde 1 numara olan ilk Koreli sanatçı olurken genelde ise bunu başaran 6. sanatçı oldu. Son 60 yılda zirvede yer alan ilk Asyali solo sanatçı oldu.

Jimin söz yazarı olarak da Hot 100 listesinde ilk birinciliğini elde etti.

Jimin Hot 100 dışında Billboard'un Artist 100 listesinde #1 numaraya ulaşarak bunu başaran ilk Koreli solist oldu.

Jimin'in "Like Crazy" şarkısı Billboard Dijital Şarkı Satışları Listesinde de #1 numaradan çıkış yaptı.

Jimin, bu listede zirveye ulaşan en çok şarkıya sahip Koreli solist olarak rekor kırdı. 

#1 Set Me Free Pt.2
#1 With You
#1 Like Crazy

Jimin, ilk solo albümü "FACE" ile Billboard 200 listesine #2 numaradan giriş yaptı. Çıktığı ilk hafta 164 bin satış gerçekleşirdi.


Jimin liste tarihinde en yüksek satışla, en yüksek sıradan çıkış yapan ilk Koreli solist olarak rekor kırdı.


Billboard Listeler
 
▪︎Like Crazy
#1 Billboard Hot 100
#1 Dünya Dijital Şarkı Satışları
#1 Dijital Şarkı Satışları
#2 Global 200 Excl. US

▪︎FACE
#2 Global 200

▪︎ Jimin
#1 Artist 100

Bu inanılmaz başarıları için Jimin'in yürekten kutluyoruz. Gurur duyuyoruz. 

19 Ocak 2023 Perşembe

TAEYANG 'VIBE (feat. Jimin of BTS)' Şarkı Sözleri (Türkçe Çeviri)


TAEYANG 'VIBE (feat. Jimin of BTS)'

Kelimelerle ifade edemesem de
Şunu bil ki güzelim sen o hissiyatı veriyorsun
Gülüşün sanat eseri gibi
İçimi açıyorsun
Beni iyi hissetiriyorsun, evet
Bu bir elektrik işte

Bu yegane jenerik müziği olacak
Tamamen sana kilitlendim
Sensin benim yegane hedefim
Hiçbir şey imkansız değildir bebeğim, ışıklar, kamera, kayıt
Ben müziğim, sen melodi
Sen şehirsin, ben manzaran
Ben filmim, sen de en dikkat çekici yeri
Karanlık gökyüzünde beliren alacakaranlık misali

Gittikçe daha da ilginçleşmeye başlıyor
İlk dakikadan beni sana çeken o caziben
Bu gece bitmeden, bebeğim
Haberin yok aşkını istediğimden (aşkını istediğimi bil)
Aramızda o çekim var biliyorsun, bebeğim (gün batana dek)
Bak bana, bak bana, o titreşimi hissediyorsun sen de 
Bak bana, bak bana, titreşimi hissediyorsun sen de 
Aramızda o çekim var bebeğim (gün doğana dek)
Bak kendine, bak kendine, o titreşimi hissediyorsun sen de
Hissedebiliyorum, bu bir elektrik işte

Bu yegane marşımız oluyor
Altınci hissim beni uyarıyor
Ellerimiz temas ettiğinde bile elektrik çarpmış gibi oluyor
Seni tanıyana dek karanlıktı dünyam
Ben sahneyim, sen spot ışığı
Sen Han Nehri'sin, ben Nam San
Bundan daha mükemmel olunamazdı
Karanlık gök yüzünde beliren alacakaranlık misali

Hissedebiliyorum
Beni sana hapsettin, sen benim Matrix'imsin
Bu gece bitmeden bebeğim
Haberin yok aşkını istediğimden (Aşkını istediğimi bil)

Aramızda o çekim var bebeğim (gün doğana dek)
Bak bana, bak bana, titreşimi hissettin sen de 
Bak bana, bak bana, titreşimi hissettin sen de 
Aramızda o çekim var bebeğim (gün batana dek)
Bak kendine, bak kendine, o titreşimi hissediyorsun sen de 

Yıldızlara bak
Ay parıldıyor
Bütün gece boyunca
Bizi aydınlatıyor
Ve bana bakışın (Bu bir titreşim)
Titreşimi hissetmeye devam etmek istiyorum (O hissiyatı verdiğini bilmelisin)

Aramızda o çekim var biliyorsun, bebeğim (gün doğana dek)
Bak bana, bak bana, titreşimi hissettin sen
de 
Aramızda o çekim var biliyorsun, bebeğim (gün batana dek)
Bak kendine, bak kendine, o titreşimi hissediyorsun sen de
Hissedebiliyorum, bu bir elektrik işte 


Çeviri: Ayşegül, Beri 

13 Ocak 2023 Cuma

Taeyang & Jimin İs Birliği Nasıl Gerçekleşti? "VIBE" Nasıl Ortaya Çıktı?


#VIBE Rolling Stone Röportaj Çevirisi

"Vibe” BTS'ten Jimin ile beraber söylediğin bir parça. Bu iş birliğinin nasıl gerçekleştiğini bize anlatabilir misin? Jimin'in sizin çalışmalarınıza hayran olduğunu duydum.

Taeyang: Evet bundan ne zamandır haberim var. Fakat müzik tanıtımları yaparken birbirimize hiç denk gelmedik, bu yüzden bu durumun tamamen farkında değildim. Yaklaşık iki yıl önceydi, THEBLACKLABEL'den Teddy albümüm üzerine çalışırken bir gün beni izliyordu - bu, BTS üyelerinin pek fazla solo aktivite yapmadığı bir zamandı - ve Teddy geçerken bana 'Jimin ile Teayang harika/havalı bir şarkıda bir araya gelirse insanlar buna bayılır' dedi. Bu fikir cidden kafama çok yattı. Hiç aklıma gelmemişti. Bunun harika bir fikir olduğunu düşündüm, bu yüzden bu fikir hep aklımın bir köşesindeydi. Ve geçen yaz katıldığım birkaç özel toplantı ve etkinliklerde BTS üyeleriyle tanışma fırsatım oldu. Bu sayede birlikte yemek yedik ve Jimin ile de tanıştım. Haliyle aramızda gelişen sohbet sırasına ona 'Hazırladığımız birkaç şarkı var. Benimle birlikte çalışmayı düşünür müsün?' diye sordum ve bunu gerçekten çok seveceğini söyledi. Daha sonra stüdyomuza geldi, ona müziği dinlettim ve gerçekten çok beğendi.

"VIBE" üzerinde çalışmaya ne zaman başladınız?

Taeyang: Sanırım iki yılı aşkın bir süre önceydi. Şarkıyı solo albümüme nasıl dahil edeceğimi düşünürken Jimin ile çalışma fikri ortaya çıktı. "Bu şarkıda birlikte çalışmak çok güzel olur" diye düşündük.

Grubunuzun ya da şirketinizin dışından biriyle müzik üzerinde çalışmanız pek sık rastladığımız bir şey değil. Jimin ile çalışmak nasıldı?

Taeyang: Aynı şirket altında olmadığımız için kesinlikle halletmemiz/çözüm üretmemiz gereken şeyler vardı.Ama ikimiz de gerçekten iyi bir şarkı ve müzik videosu ortaya çıksın istedik. Herkese göstermek istediğimiz şey buydu. Bu duygu ikimiz için de güçlüydü. Gerçekten çok çalıştık ve emeklerimizin karşılığında kaliteli, iyi bir sonuç ortaya çıktı. Jimin herkesten çok daha fazla çaba sarf etti ve bunun için kendisine minnetarım."

Sen ve Jimin, sadece vokalinizle değil, aynı zamanda dans etme becerinizle de tanınıyorsunuz. Koreografi üzerinde birlikte çalıştınız mı?

Taeyang: Müzik video teaser'ı koreografi hakkında biraz ip ucu verdi zaten. Koreografinin bu şarkı için gerçekten önemli olduğunu düşündüm. Şarkının koreografisini kendimiz oluşturmadık, bunun yerine farklı yetenekli dansçılardan aldığımız fikirleri inceledik. Hepsinin içinden Amerika'da dansçı olan Bailey Sok'un koreografisini seçtik. O çok genç ama çok iyi iş çıkardı.
Bunu öğrenmek gerçekten zordu.

Çalışma sürecinizden paylaşabileceğiniz eğlenceli anlar var mı?

Taeyang: Eğlenceli çok fazla an vardı, bu yüzden seçmek zor. Koreografi konusu, dürüst olmak gerekirse, koreografi öğrenmeyeli çok uzun zaman oldu.
Yeni bir şarkı için yeni koreografi öğrenme süreci, çok uzun zaman olduğu için - buna alışmak çok zordu. Jimin için bile zordu, dans tarzı onun alışık olduğundan farklı olduğu için ikimiz de zor zamanlar geçirdik. (Gülüyor). Kendi aramızda 'Biz de mi bir tuhaflık var, yoksa koreografi cidden zor mu?' diye şakalaştık. İyi bir şekilde yapmak istedik ve o noktaya varmamız biraz zaman aldı.

Bununla birlikte, dans challenge bekleyebilir miyiz?

Taeyang: Bence bu noktada ikimiz de o kadar çok pratik yaptık ki iyi bir yerdeyiz. İkimiz de.


Spotify Röportajı

Jimin ile uyumunuz/enerjiniz nasıldı? 

Taeyang: Olağanüstüydü öyle ki VIBE'ın konsepti çok iyi yerine oturdu.  Gerek düşünme şeklimiz gerek karakterlerimiz olsun birbirimize  benzeyen çok yönümüz olduğunu fark ettim. Jimin benden çok daha fazla tutkulu, azimli. Onun bu tutkusunu görünce daha çok motive oldum. Birlikte çalışmamızın bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Böyle bir deneyim elde etmeyeli uzun zaman olmuştu ve çok eğlendim.



Taeyang "VIBE" öncesi canlı yayınında Jimin ile söylemeye nasıl karar verdiğini ve ona nasıl teklif götürdüğünü anlattı.

TAEYANG: 2 yıl önceydi. O zaman BTS üyeleri solo çok fazla aktivitelerde bulunmuyorlardı diye hatırlıyorum. Ben de o zamanlar sürekli stüdyodaydım, albümüm üzerinde çalışıyordum. Çalışırken beni gören Teddy-hyung geçerken bana bu fikirden bahsetti. Ilk olarak o zaman ortaya çıktı. Bana 'Jimin ve Taeyang havalı bir şarkıda bir araya gelse insanlar buna bayılır' dedi ve bu düşünce beni bayağı etkiledi. Bu hiç aklıma yoktu ve harika bir fikir olduğunu düşündüm. Fakat daha önce kimseye düet teklifinde bulunmadığım için bu amaçla birileriyle buluşmak benim için zordu. Sürekli bunun hakkında düşünüyordum. Bunu nasıl yapacağımı düşünürken geçen yazdan itibaren sanırım, davet edildiğim bazı yemek ve etkinlikler sırasında BTS üyeleriyle tanışma fırsatı elde ettim. Onlarla tek tek tanışırken Jimin ile de tanıştım. Tanıştığımızda oradan buradan sohbet ederken konu 'benimle çalışmaya ne dersin' e kadar geldi. Derken stüdyoya gelip ve müziği dinlemesi ile de "VIBE" ortaya çıktı.