30 Mart 2020 Pazartesi

Jimin Mandu/Mantı Olayını Anlattı


"Şimdi düşününce çok utanıyorum. Mantıyı pratik yaptıktan sonra mı yesek önce mi diye tartıştık. O kadar önemli bir mesele değildi, ikisi de olurdu yani. Ama o zaman ölüm kalım meselesiydi sanki. Ben sonra yiyelim çünkü dolu mideyle iyi çalışamayız dedim, V ise çok aç olduğu için şimdi yemek isityordu. Sonuçta bunun için kavga ettik. Hyunglar tartışmamıza kızıp çıkıp dışarda kavga edin dediler. Dışarda da tartışmaya devam ettik. Kavga sonuçlanmayınca üyeler bizimle konuşup çözmeye çalıştı. Önlemli değil dediler. O kadar kızgındım ki bu yüzden içki bile içtim. Sonra tekrar konuşup çözdük. 4 saatten fazla tartışmış olabiliriz. Bazen arkadaşlar arasına inatçılık olur. Özür dilemek veya teşekkür etmek zorlaşır. Arkadaşınız olursa ilerde anlarsınız bu durumu. Pratik yaparken kim yanlış yaptı yapmadı diye, diyetteyim önümde yemek yedin diye, bir türlü uyanmıyorsun diye vs hep kavga ederdik. Fakat bizim derin konuşmalarımız da olurdu. Zaman geçince bu çekişmeler azaldı ve birbirimize tamam peki demeye başladık. Özür diledik teşekkür ettik...Tartışmanın insani daha da yakınlaştırığı söylenir. Seoul'e geldiğimde benimle aynı yaşta olan tanıştığım tek kişiydi Taehyung. Böyle anıları paylaştığım başka bir arkadaşım yoktu. O gerçekten bir tane." 


Kaynak: Vlive 

Jimin ve V'nin özel arkadaşlıklarını konu edinen Friends şarkısını dinlemek için tıklayın 😊 Friends

27 Mart 2020 Cuma

Jimin İlk Yapımcılık Deneyimi Olan Friends Şarkısının Arka Planını Anlattı


"İlk olarak benim için onur vericiydi. Aslında hali hazırda üzerinde çalıştığım, kendi başıma kayıt yaptığım 3 şarkı vardı. Üzerinde çalıştığım bu şarkıları PD-nim'e dinletip fikrini almak istedim. Çalıştığım bu şarkılarından üçüncüsü ilerlemesi bayağı zor bir şarkıydı yani çok yolu vardı. Bu yüzden önce diğer ikisini dinletip fikir alayım diye düşünüyordum ve gidince 1 ve 2. şarkıyı çaldım sonra aslında üzerinde çalıştığım bir şarkı daha olduğunu fakat nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmediğimi söyleyerek üçüncü şarkıyı da dinlettim. Ve PD-nimden yardım istedim. Heyecan verici melodisi vardı, wow dedirten bir şarkı yapmak istedim. Yani Friends'in şu an dinlediğiniz melodisini. Sonra PD-nim şarkının fena olmadığını söyledi. Tabi ben buna şaşırdım çünkü 3 şarkı içinde en az ilerleyebildiğim, en az güvendiğim şarkıydı. PD-nim ona iyi demişti. 3 saat oturdum yanında. Pd-nim getirdiğim şarkıya enstrüman ses eklemeleri yaptı. Denemeler yaptı ve gerçek bir parçaya dönüştü. Bir buçuk saat bile geçmeden gerçek bir şarkıya dönüştü. Gerçekten çok etkilendim. PD-nim'e bunun gerçekten harika olduğunu söyledim. Henüz hiç bir özelliği olmayan şarkım bir müzik parçasına dönüşmüştü. Şarkıyı iyi dinlerseniz ağzımla yaptığım brrr, çıkı çıkı seslerini duyabilirsiniz. PD-nim beni gördüğünde aklında canlanan imaji düşünerek şarkıyı yaptığını söyledi. Melankolik bir hava veriyormuşum. Sanırım benim için sevimli bir şarkı yapmak istedi. Sonra şarkının sonuna biraz daha melodi ekleyeceğimi söyledim. Tur sırasında sürekli şarkı üzerinde çalıştık fikir alışverişinde bulunduk. Derken bir gün aniden PD'nim beni aradı. Şarkımın albümde yer alacak parçalardan biri olarak seçildiği söyledi ve ne düşündüğümü sordu. Ben de "Ne! Gercekten mi? Böyle aniden mi?" dedim. Tepkim albüme girmesini istemediğim parça olduğu için değil çok şaşırmıştım sadece. Albüme girebilecek kadar iyi bir şarkı mıydı ki benim şarkım diye düşündüm. Bir süre sonra alt gruplar hakkında konuşmaya başladık. Olabilecek ihtimaller üzerinde konuştuk ve daha önce denemediğimiz bir üye ile yapmaya karar verdik. Böylece şarkımı V ile birlikte söyledik. "Friends" şarkısı oluşmaya başladı. V ile benim ilk tanışmamızdan bu zamana kadar aramızda geçen konuşmaları, arkadaşlığımızı ele aldık. Çok eğlendik. Taehyung şarkıyı çok iyi söyledi ve ortaya harika bir iş çıktı. Sanırım bu albümde beni çok duygulandıran bir parça var, "Friends" şarkısı. Çok eğlenceliydi ve memnun kaldım fakat beni en çok duygulandıran parça. Bir gün sahnede bu parçayı seslendirirsek çok duygusal hissederim diye düşünüyorum. Ikimiz hakkında konuşmaya başlasak sonu gelmez. Çok fazla anımız var. Eskiden o kadar çok kavga ederdik ki... bir o kadar da sohbet ederdik. Şarkıyı kaydederken hep eski günler aklımıza geldi. Gerçekten çok eğlendim. İste "Friends" şarkısının ortaya çıkış hikayesi...

Albümümüze kendi şarkımı ekleyebilmek benim için büyük bir onurdu. Çok mutlu oldum ve minnettarım.


Şarkıyı dinlemek için tıklayın Friends


Kaynak: Vlive BTS 

BTS'ten Jimin SoundCloud'da Yeni Bir Rekora Daha İmza Attı!



Jimin'in kendi yazıp bestelediği ilk solo şarkısı"약속" (Promise), SoundCloud'da Migos ft Lil Uzi Vert'in 'Bad and Boujee' şarkısını geçerek tüm zamanların en çok stream edilen şarkı 4. şarkısı oldu.

31 Aralık 2018'de yayınlanan Promise, ilk 24 saatte 8.5 milyon stream edilerek Drake'in rekorunu kırmıştı. Jimin bu ses getiren çıkışı ile SoundCloud'un 'Buzziest Drop' şarkısı olarak taçlandırıldı.

SoundCloud'da 'Tüm Zamanların En Çok Çalınan Şarkıları Top 10' listesinde yer alarak yeni bir tarih yazmıştı. Promise, şuanda 204M+ streamle Top 4'de yer alan ilk ve tek Korece solo şarkı, Jimin bunu başaran ilk ve tek Koreli sanatçı. Ayrıca, BTS'in en çok beğeni ve paylaşım alan şarkısı.

Jimin BTS'in 2013 yılında yayınlanan 2 COOL 4 SKOOL albümünden 'Outro: Circle Room Cypher ' şarkısı, bir albümde yer almayan 2014'de SoundCloud'da yayınlanan 'Christmas Day' şarkısı ve 2015 yılında piyasaya sürülen The Most Beautiful Moment in Life Part 1 albümünde yer alan 'Boyz With Fun' şarkısına katkı sağladı. Ve 2016 yılında 'Lie', 2018 yılında Promise ile kendini geliştirmeye devam etti. BTS'in son albümünde yer alan 'Friends' şarkısı ile yapımcı olarak karşımıza çıkan Jimin, yeteneklerini kanıtladı. Şarkı bir çok listede güzel başarılar elde etti.

Promise SoundCloud'un bu listesindeki tek korece şarkı ve ballad türündeki tek şarkı. Birçok kişi şarkının Pop şarkısı olup Pop kategorisinde yayınlandığını düşündü, ancak Promise Hip Hop ve Rap kategorisinde etiketlendi. Hip-Hop & Rap kategorisi bu platformdaki en rekabetçi kategoridir ancak Promise haftalarca listelerde kalmayı sürdürdü.


"Promise" bize Jimin'in farklı bir tarafını gösterdi. Jimin kendiyle ilgili verdiği mücadelenin ardından mutluluğa yatırım yapması için kendini cesaretlendirmesi için yazıldı."

"Şartlar zor olabilir ama bunu kendim için zorlaştırmamalıyım kendime karşı bu kadar katı olmamalıyım dedim ve anahtar kelimenin söz vermek olduğunu düşündüm. Bunu bir çok insanı rahatlatacağını umut ederek yazdım."

"RM Hyung hayatımızda hep iki taraf olduğunu söyledi; karanlık-ışık, ümit-hayat kırıklığı, zevk almak-zorluk gibi...işte bu hayat ve ben bunu kucaklamalıyım. Bu beni çok etkiledi."

Şarkını dinlemek için tıkayın Promise



Kaynak: SoundCloud, Naver, JiminGlobal Twitter



13 Mart 2020 Cuma

Jimin'in Solo Şarkısı Filter Spotify'da 10 Milyondan Sonra 20 Milyon Dinlenmeye En Hızlı Ulaşan Korece Solo Şarkı Oldu



Jimin'in Filter şarkısı Spotfiy'da 6 günde 10 milyon streame ulaşarak bu sayıya en hızlı ulaşan Korece solo şarkı olmuştu. Şimdi 20 milyon streame ulaştı ve bu dinlenme oranına en hızlı ulaşan Korece solo şarkı olarak yeni bir rekor daha kaydetti.

🔶️ Filter'ın Spotify'daki Başarıları 🔶️

◾ Spotify'da ilk günde 2,217,097 stream kaydetti. Jimin platformda Koreli solo sanatçılar arasında en yüksek çıkışı gerçekleştirerek rekor kırdı. İlk günde en çok dinlenen solo şarkı oldu. 

◾Şarkı Spotfiy'ın Global En İyi 50 Listesine #33, ABD En İyi 50'ye ise #38. sıradan giriş yaptı.

◾Japonya'da #61. Ingiltere #66. sırada olmak üzere toplamda 54 ülkenin Top 200 listesinde girdi

◾Spotify'da TOP 200'e Girdiği Ülkelerin Listesi ve Sıralaması 

Arjantin #69
Avustralya #125
Avusturya #122
Belçika #184
Bolivya #62
Brezilya #118
Bulgaristan #14
Kanada #59
Şili #81
Kolombiya #94
Kosta Rika #95
Çek Cumhuriyeti #128
Dominik Cumhuriyeti #117
Ekvador #97
El Salvador #77
Estonya #25
Finlandiya #92
Fransa #133
Almanya #170
Yunanistan #59
Guatemala #161
Honduras #96
Hong Kong #11
Macaristan #73
İzlanda #140
Hindistan #19
Endonezya #25
İrlanda #147
Japonya #54
Letonya #30
Litvanya #26
Filipinler #47
Polonya #60
Portekiz #83
Romanya #15
Singapur #18
Slovakya #58
Güney Afrika #95
İsviçre #157
Tayvan #27
Tayland #26
Türkiye #110
İngiltere #66
ABD  #38
Uruguay #75
Vietnam #3

◾ Spotify Top 50'ye Girdiği Ülkeler: 

Global, Estonya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Letonya, Litvanya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland, ABD.

◾BTS'in Spotify profilindeki popüler şarkılarında #5. sıraya yükseldi. Filter BTS'in en iyi şarkıları arasında MOTS 7 albümünden listede yer alan tek solo şarkı. 

◾ MOTS 7 albümünde ana şarkılardan (ON ve ON Feat. Sia) sonra en çok stream edilen #3. şarkı oldu.

RM: Şarkının yapım aşamasına katılmadım ama favori solo parçam Filter. 


Kaynak: Spotify Chart, JiminGlobal 

10 Mart 2020 Salı

Jimin'in 'Fake Love' Fancam Videosu YouTube'da 100 Milyon Görüntülenme Elde Etti


Jimin’in Mnet M-Countdown için olan MPD’nin efsanevi famcamı YouTube'da 100M görüntülenmeye ulaştı. Jimin, fancamı 100M görüntülenmeye ulaşan ilk idol olarak yeni bir rekora daha imza attı. 

Bir yılını dolduran fancam, 31 Mayıs 2018’de yayınlandığı andan itibaren adından sıkça söz ettirdi. Sadece 4 ayda 30M görüntülenme elde etmişti. YouTube’da 72 saatten fazla trend videolar arasında kaldı. Solo bir fancam için en uzun trend süresi.

1 yıl 8 ay sonra 100M görüntülenme elde etti. Ayrıca, Jimin'in 'Fake Love' fancami, Mnet'in '2018 M2 Yıl Sonu Ödülleri'nde en iyi içeriğin kazananıydı. Jimin'e "Fancam Ustası/Kralı" lakabı verildi. Japon medyası Wow Korea'da
yer alan "Tüm zamanların en iyi 5 K-pop idol fancami" başlıklı haberde Jimin'in 3 fancami listelendi:

#1 'Perfect Man'
#2 BBMAs 'BWL'
#4 Nanjing 'No More Dream' fancam

Billboard: " Jimin olayı faklı bir seviye taşıyor."

Jimin'in  Filter audio videosu ise YouTube'da en hızlı 10M görüntülenmeye ulaşan solo video oldu. Yayınlandığında 28 ülkenin trend videoları arasına girdi. Dünya ve Brezilya trend videodalarda #2. sırada yer aldı.
 

Amerikan medyası 'Fancam Kralı' BTS Jimin'in fancamlarının neden viral olduğunu ile ilgili 5 madde sıraladı: 


1. Engelleri Aşan Dans Yeteneği 

Bale'den hiphop'a, güçlü etkililikten sevimliliğe kadar kadar Jimin her türlü koreografi stiliyle başa çıkabilir. Jimin yeteneği ile dünya çapında dansçılar tarafından da büyük övgüler aldı.

2. Kusursuz Fizik

Hayranlar Jimin’den ve dansından bahsettiğinde, daima “çizgisinden” bahseder. Daha fazla açıklamak gerekirse, bu “çizginin” Jimin’in doğal vücut şekli ve dans hareketlerinin diğerlerinden biraz daha zarif görünmesini sağlaması ile çok ilgisi var. Jimin, BTS’in en kısa üyesi olmasına rağmen, oranlara meydan okuyan süper uzun kollara ve bacaklara sahip. Ve bu uzun bacakları kullanarak dans ettiğinde, izleyicilerin izlemesi için büyüleyici olan güzel akışkan hareketler ortaya koyuyor.

3. Etkileyicilik

Jimin sadece bedeni ile değil, gözleri ve ruhu ile de dans eder. Kendisini tamamen müziğe kaptırıyor ve koreografi izleyicileri büyüleyen yüz ifadeleri yapmasına izin veriyor. Jimin'in dansı, teslim edilmesi amaçlanan mesajını vermede asla başarısız olmaz. Hareketlerindeki bu derin, zengin ifade, fancamlarini izlemeyi eğlenceli hale getiriyor. İzleyiciler, Jimin'in sahnede müzikle bir araya gelmesi konusunda ilham verici bir güzellik buluyor! 

4. Halis Idollük

Jimin profesyonel bir dansçı olmasının yanı sıra K-Pop idolü kimliğine de sadık. K-Pop idolleri de hayranlarının kalpleriyle nasıl oynanacağını çok iyi biliyor! Jimin’in hayranları ayrıca onun sanheden zevk almasını izlemekten hoşlanıyor. Fan kameralarının birçoğu Jimin'in izleyici ve hayranlarıyla ne kadar iyi etkileşime girdiği anları yakalar. Kameralara hiç utangaç değildir - bu yüzden kameralarla eğlenir ve utanmadan, eğlenceli kişiliğinin sahnede parlamasını sağlar.

5. Şok Edici Görsellik 

Ve elbette Jimin'in göz alıcı görselliği sayesinde ona bakmak zevk veriyor. Fancamlar Jimin'i sık sık yakından özel gösterir - videoda tüm güzel özellikleri vurgulanır. İzleyiciler doğal olarak hoş şeylere dikkat kesilir bu da  Jimin'in fancamlarının neden sürekli viral hale geldiğini açıklar. Jimin tartışılmaz derecede yakışıklı, özellikle sahne kıyafeti ve makyajı ile göz kamaştırıyor. Videoların görsel olarak tatmin edici ve tatmin edici olması şaşırtıcı değil. 

İyi şeyler izlenmeyi hak ediyor - ve Jimin'in fancamlari her zaman OMG olmalık! 

© Koreaboo , JiminGlobal 





2 Mart 2020 Pazartesi

BTS'ten Jimin MOTS:7 Albümlerinde Hayranlarına Varlıklarının Nedeni Oldukları İçin Teşekkür Etti


BTS'den Jimin MOTS:7 albümlerinde hayranlarına, varlıklarının nedeni oldukları için teşekkür etti. 

Jimin bu yolculuğa 7 kişi devam etmeyi umuyor.

BTS'den Jimin yeni albümleri MOTS:7'de bir mesajla yürekten teşekkür ve şükranlarını iletti.

Müziğin onu ne kadar mutlu ettiğini ifade ederek başladı: 

"Bir albüm yapabilmek ve insanların şarkılarımızı dinlemesini sağlamak değerli ve mutlu edici bir şey olsa da, ben her zaman şarkılarımızı dinleyen herkese nasıl daha yürekten şarkılar yapabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden albüm hazırlamanın bizim için büyük bir anlamı var. Bu sayede, albümü hazırlamamıza yardımcı olan insanlara tüm çabalarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum."

Jimin ayrıca Bang PD'ye ve Big Hit Entertainment ailesine önümüzdeki yıllarda ne kadar büyüyebileceğini göstermek istiyor:

"Bang PD'ye, Yoon Seok Jun ve diğer Big Hit Entertainment ailesine ne kadar müteşekkir olduğumu ifade etmek için kelimelerin yeterli olmadığını biliyorum. Size şimdiye kadar ne kadar büyüdüğümüz gibi daha fazla ne kadar büyüyebileceğimizi de göstermek isiyorum. Çok minettarım."

Her şeyi mümkün kılan tüm çalışkan personellere de seslenmeyi unutmadı:

"Ayrıca tüm personellere ve tasarım ekibi için üzgün hissediyorum ve onlara minettarım. Bizden daha az uyuyorsunuz, ayrıca daha çok çalışıyorsunuz ve kendimi yeterince ifade edemediğimi biliyorum. Çabalarınız sayesinde bu kadar parlayabiliyoruz. En içten dileklerimle teşekkürler." 

Üyeleri garanti olarak görmemesi gerektiğini biliyor ama her zaman birlikte olmaları doğal bir hale geldi: 

"Üyelerime, sadece (söylemek istediğim) çok teşekkürler. Hepinizi garanti olarak görmemeliyim ama bunun artık doğal olduğunu düşünüyorum. Size sahip olmadığımı hayal bile edemiyorum. Bu yüzden sizinle uzunnncaa bir süre devam etmeyi umuyorum. Daha iyisini yapmak için elimden geleni yapacağım. Çok teşekkür ederim, sizleri çoook seviyorum 💜."

Ayrıca Army'lerle beraber değerli anılar biriktirerek ilerlemek isiyor: 

"Army, birlikteliğimizin üzerinden 7 yıl geçti. Sanırım müzik hakkında konuşarak birçok mutlu duyguyu birlikte paylaşabildik. Her ne kadar basitçe mutlu olmaktan kaynaklanan mutluluk olsa da, bence duygularımızı paylaşarak kazanılan mutluluk gerçekten minettar olduğum bir şeydir. Hepinize sahip olduğum için şükran doluyum. Yıllar geçtikçe daha ne kadar değerli anılarımız olacak gerçekten çok merak ediyorum. O zamana kadar, bunu üyelerimle ve hepinizle paylaşmaya devam etmeyi umuyorum."

En büyük mutluluklarının insanların onların müziğini dinlemeleri olduğunu belirterek bitiriyor. Sanatçı olarak yola devam etmelerinin nedeni de budur:

"Son olarak, daha önce söylediğim gibi insanların müziğimizi dinlemesi en büyük mutluluğumuzdur. Bunu hep söylediğimi biliyorum ama sahnede var olmamız ve şarkı söyleyebilmemizin sebebi sizlersiniz 😍. Teşekkür ederim. Sizleri seviyorum💜💜💜"


Kaynak: Koreaboo 
Çeviri: Rosalinda