9 Kasım 2020 Pazartesi

Rolling Stone India Röportaj Çevirisi


 Rolling Stone India | Röportaj Çevirisi 

Soru-1: Sanatınızın büyük bir kısmı ilişkilendirilebilirlik ile ilgili. (İnsanların kendinden bir şeyler bulabileceği şeyleri içeriyor) "The Most Beautiful Moment in Life​" ile 2015'de tanıştıktan sonra hayatımın sonuna kadar hayranınız olmaya karar verdim. Bu albüm serisini yaparken, bu kadar ses getireceğini bekliyor muydunuz? Hayır ise, bu yankıya yol açanın bu albüm olması neden şaşırtıcıydı?

Jimin: "The Most Beautiful Moment in Life Pt.1", Kore'deki müzik şovlarında bize ilk kez ödül kazandıran ve daha fazla hayran çekmemizi sağlayan bir albümdü. Kimse bu albümün ilk birinciliği elde ederek büyük bir hit olacağını beklemiyordu ancak ilerlememiz için önemli bir basamak oldu. Bu rolü üstlenenin neden bu albüm olduğu konusunda bir fikrimiz yok fakat Jin, bu albümün başarılı olacağını beklediğini iddia etmişti çünkü ne zaman j-Hope bir şarkının tutmayacağı söylese, tam tersi oluyordu.

Soru-2: “Black Swan” sanatınıza olan sevginizi kaybetme korkusunu ele alıyordu. Bu parçaya ilham veren yaşanmışlık mıydı yoksa geleceğe dair bir endişe miydi?

Jimin: İşime yönelik iyi niyetimi kaybetme ve sıkı programlardan, taahhütlerden çok yorulduğumda yaptığım şeyi sadece bir 'iş' olarak görme korkusu vardı. 


Soru-3: Jimin, en iyi arkadaşın V ile birlikte “Friends” parçasında yer aldınız. Yakın arkadaşlar arasında şarkı çok ses getirdi. Şarkıyı yazmak ne kadar sürdü ve bu ilişkiyi bir şarkıyla özetlemek zor muydu?

Jimin: Şarkı yazma becerilerimiz biraz pas tutmuş, bu yüzden şarkı üzerinde çalışmayı bitirmemiz biraz zaman aldı. Ancak ikimiz için de keyifli bir deneyimdi. Bu değerli parçayı oluşturmak için eski anılarımızı yad ettik ve bu anıları birer birer şarkıya dahil ettik.

Soru-4:  Şarkıcı Jimin ve dansçı Jimin arasında bir fark var mı? 

Jimin:  Aslında hayır. Ikisini ayrıştırmayı asla düşünmedim. 

Soru-5: Disiplinli olman ve sıkı çalışman, bir çok hayranının gerçekten takdir ettiği bir özellik. Mükemmel olmak için çalışırken seni motive eden şey nedir?

Jimin: Bizi bekleyen hayranlarımız ve daha da iyi bir sanatçıya dönüşecek olan gelecekteki 'ben'in düşüncesi.

Soru-6: "Map of the Soul ON: E" sırasında hepiniz yeniden sahne aldığınızda ne hissettiniz? Böyle bir "Sanal" şovunun en büyük avantajının ne olduğunu söylersiniz?

Jimin: Online konser aracılığıyla hayranlarımızla buluştuğumuz için çok sevindik, heyecanlandık. ARMY'lerimiz ile yüz yüze görüşmüş olsaydık daha da iyi olurdu fakat onları ekranlardan görüp seslerini işitmek bizi çok etkiledi.  Hayranlarımızla aramızdaki mesafeyi en aza indirebilmemiz ve son teknoloji ile donatılan sanal konser aracılığıyla dünyanın dört bir yanından daha çok hayranla iletişim kurabilmemiz bir avantajdı.

Soru-7: Pandemi sanatsal gelişiminizi ve yakında piyasaya sürülecek olan albümünüzün oluşumunu nasıl etkiledi? Bu albümü diğerlerinden farklı kılan şey nedir?

Jimin: Pandemi asıl planlarımızı 
beklenmedik şekilde durdurdu. Fakat bize müziğimizin yanı sıra kendimize de odaklanmamız için bir an durup düşünme fırsatı tanıdı. Daha önce benzerini yaşamadığımız bu dönemde hissettiğimiz duyguları bu albüme yansıttık. Ayrıca konsept geliştirme, besteleme ve görsel tasarım gibi yapım aşamalarının tümünde rol alarak ileri bir adım atabildik.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder