22 Temmuz 2020 Çarşamba

Jimin'in Solo Şarkısı"약속" (Promise), SoundCloud'da Tüm Zamanların En Çok Stream Edilen 2. Şarkısı


Jimin'in kendi yazıp bestelediği ilk solo şarkısı"약속" (Promise), SoundCloud'da Lil Uzi Vert'in ''XO TOUR Llif3'' şarkısını geçerek tüm zamanların en çok stream edilen şarkı 2. şarkısı oldu. 

31 Aralık 2018'de yayınlanan Promise, ilk 24 saatte 8.5 milyon stream edilerek Drake'in rekorunu kırmıştı. Jimin bu ses getiren çıkışı ile SoundCloud'un 'Buzziest Drop' şarkısı olarak taçlandırıldı.

SoundCloud'da 'Tüm Zamanların En Çok Çalınan Şarkıları Top 10' listesinde yer alarak yeni bir tarih yazmıştı. Promise, şuanda 224 milyondan fazla streamle top 3'de yer alan ilk ve tek Korece solo şarkı, Jimin bunu başaran ilk ve tek Koreli sanatçı. Ayrıca, BTS'in en çok beğeni ve paylaşım alan şarkısı. Jimin 1 milyon beğeniye ilk ulaşan Koreli sanatçı.




Jimin BTS'in 2013 yılında yayınlanan 2 COOL 4 SKOOL albümünden 'Outro: Circle Room Cypher ' şarkısı, bir albümde yer almayan 2014'de SoundCloud'da yayınlanan 'Christmas Day' şarkısı ve 2015 yılında piyasaya sürülen The Most Beautiful Moment in Life Part 1 albümünde yer alan 'Boyz With Fun' şarkısına katkı sağladı. Ve 2016 yılında 'Lie', 2018 yılında Promise ile kendini geliştirmeye devam etti. BTS'in son albümünde yer alan 'Friends' şarkısı ile yapımcı olarak karşımıza çıkan Jimin, yeteneklerini kanıtladı. Şarkı bir çok listede güzel başarılar elde etti. 

Promise SoundCloud'un bu listesindeki tek korece şarkı ve ballad türündeki tek şarkı. Birçok kişi şarkının Pop şarkısı olup Pop kategorisinde yayınlandığını düşündü, ancak Promise Hip Hop ve Rap kategorisinde etiketlendi. Hip-Hop & Rap kategorisi bu platformdaki en rekabetçi kategoridir ancak Promise haftalarca listelerde kalmayı sürdürdü.

"Promise" bize Jimin'in farklı bir tarafını gösterdi. Jimin kendiyle ilgili verdiği mücadelenin ardından mutluluğa yatırım yapması için kendini cesaretlendirmesi için yazıldı.

"Şartlar zor olabilir ama bunu kendim için zorlaştırmamalıyım kendime karşı bu kadar katı olmamalıyım dedim ve anahtar kelimenin söz vermek olduğunu düşündüm. Bunu bir çok insanı rahatlatacağını umut ederek yazdım."

"RM Hyung hayatımızda hep iki taraf olduğunu söyledi; karanlık-ışık, ümit-hayat kırıklığı, zevk almak-zorluk gibi...işte bu hayat ve ben bunu kucaklamalıyım. Bu beni çok etkiledi."

Şarkını dinlemek için tıkayın Promise






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder