22 Temmuz 2020 Çarşamba

Jimin'in Solo Şarkısı"약속" (Promise), SoundCloud'da Tüm Zamanların En Çok Stream Edilen 2. Şarkısı


Jimin'in kendi yazıp bestelediği ilk solo şarkısı"약속" (Promise), SoundCloud'da Lil Uzi Vert'in ''XO TOUR Llif3'' şarkısını geçerek tüm zamanların en çok stream edilen şarkı 2. şarkısı oldu. 

31 Aralık 2018'de yayınlanan Promise, ilk 24 saatte 8.5 milyon stream edilerek Drake'in rekorunu kırmıştı. Jimin bu ses getiren çıkışı ile SoundCloud'un 'Buzziest Drop' şarkısı olarak taçlandırıldı.

SoundCloud'da 'Tüm Zamanların En Çok Çalınan Şarkıları Top 10' listesinde yer alarak yeni bir tarih yazmıştı. Promise, şuanda 224 milyondan fazla streamle top 3'de yer alan ilk ve tek Korece solo şarkı, Jimin bunu başaran ilk ve tek Koreli sanatçı. Ayrıca, BTS'in en çok beğeni ve paylaşım alan şarkısı. Jimin 1 milyon beğeniye ilk ulaşan Koreli sanatçı.




Jimin BTS'in 2013 yılında yayınlanan 2 COOL 4 SKOOL albümünden 'Outro: Circle Room Cypher ' şarkısı, bir albümde yer almayan 2014'de SoundCloud'da yayınlanan 'Christmas Day' şarkısı ve 2015 yılında piyasaya sürülen The Most Beautiful Moment in Life Part 1 albümünde yer alan 'Boyz With Fun' şarkısına katkı sağladı. Ve 2016 yılında 'Lie', 2018 yılında Promise ile kendini geliştirmeye devam etti. BTS'in son albümünde yer alan 'Friends' şarkısı ile yapımcı olarak karşımıza çıkan Jimin, yeteneklerini kanıtladı. Şarkı bir çok listede güzel başarılar elde etti. 

Promise SoundCloud'un bu listesindeki tek korece şarkı ve ballad türündeki tek şarkı. Birçok kişi şarkının Pop şarkısı olup Pop kategorisinde yayınlandığını düşündü, ancak Promise Hip Hop ve Rap kategorisinde etiketlendi. Hip-Hop & Rap kategorisi bu platformdaki en rekabetçi kategoridir ancak Promise haftalarca listelerde kalmayı sürdürdü.

"Promise" bize Jimin'in farklı bir tarafını gösterdi. Jimin kendiyle ilgili verdiği mücadelenin ardından mutluluğa yatırım yapması için kendini cesaretlendirmesi için yazıldı.

"Şartlar zor olabilir ama bunu kendim için zorlaştırmamalıyım kendime karşı bu kadar katı olmamalıyım dedim ve anahtar kelimenin söz vermek olduğunu düşündüm. Bunu bir çok insanı rahatlatacağını umut ederek yazdım."

"RM Hyung hayatımızda hep iki taraf olduğunu söyledi; karanlık-ışık, ümit-hayat kırıklığı, zevk almak-zorluk gibi...işte bu hayat ve ben bunu kucaklamalıyım. Bu beni çok etkiledi."

Şarkını dinlemek için tıkayın Promise






BTS Grubundan Jimin'in Solo Şarkısı "Filter", Billboard , iTunes ve Amazon Listelerini Salladı



"Filter" 21 Temmuz 2020 haftasına ait Billboard Dünya Dijital Şarkı Satışları Listesinde geçen haftaya göre 9 sıra birden yükselerek 2. sırada yerleşti. Listede en yüksek rekoru üçüncü sıra iken bir sıra yükselterek rekorunu ikinci sıraya taşıdı. Listede 19. haftasını geçiriyor. Bu hafta BTS'in MOTS:7 albümünde yer alan şarkılar arasında en yüksek sırada listelenen şarkı oldu.

"Filter", Billboard Dijital Şarkı Satışları Listesinde ise 35. sırada yer alarak MOTS:7 albümünden bu listede 2 hatfa geçiren tek solo şarkı oldu.




Şarkı, 12 Temmuz'da ABD iTunes listesinde 1 numaraya oldu. Filter, Jimin'in ABD iTunes'da 1 numaraya ulaşan ilk şarkısı. Şimdiye kadar 67 ülkenin iTunes listesinde 1 numara oldu.



Ayrıca Amazon'un Şarkılar ana kategorisi 'Çok Satanlar' ve Uluslararası 'Çok Satanlar' listelerinde 4 gün boyuunca (8-11 Temmuz)  1 numara oldu. 




Listelerin kralı Jimin, başarılarına her gün bir yenisini eklemeye devam ediyor.


Tebrikler, Jimin! 



11 Temmuz 2020 Cumartesi

Gaon Yıl Ortası Raporuna Göre Jimin'in Solo Şarkısı "Filter" 2020'nin En Çok Stream Edilen Erkek Grup Solosu


Filter" Gaon Aylık Dijital Listesinde sıralanan MOTS:7'nin solo parçaları arasında Şubat ayından beri en yüksek sırada yer aldı. "Filter" Gaon'da 27. haftada 150 milyon dijital puana ulaştı. Albümden bu puana en hızlı ulaşan solo parça oldu.

Gaon yıl ortası raporuna göre Jimin'in solo şarkısı "Filter" 2020'nin en çok stream edilen erkek grup solosu. 

Gaon Yıl Ortası Raporu — Erkek Gruplarının En Çok Stream Edilen Şarkıları:

1. Boy With Luv
2. ON
3. Black Swan
4. Zero O’ Clock
5. Spring Day
6. Friends
7. Obsession
8. FILTER
9. Moon
10. My Time

Jimin'in yapımcılığını üstlendiği "Friends" ise 27. haftada 172 milyon dijital puana ulaştı. Aylık listede albümden ON, Black Swan ve 00:00 parçalarından sonra 4. sırada yer alıyor. 



Orta Doğu'yu Kasıp Kavuran Asyalı


Jimin'in solo şarkılarının tümü Orta Doğu'nun en büyük müzik platformu Anghami'de 500 bin streami aştı. Jimin bunu başaran ilk ve tek Koreli solo sanatçı olarak yeni bir rekor kırdı.

Jimin'in solo şarkılarının tümü ("Lie" "Serendipity: Intro" "Serendipity: Full Length Edition" ve "Filter") Orta Doğu'nun en büyük müzik stream platformu Anghami'de 500.000 streami aştı. Jimin platformda toplamda 1.3 milyondan fazla stream ile en çok stream edilen BTS üyesi.

Jimin solo albümü ve promosyonu olmadan bunu başardı. Güçlü popülaritesi ve müzikal becerileriyle elde ettiği başarı dikkat çekici.



Tebrikler, Jimin! 👏💜

"Filter" Spotify'da 2020'nin Şimdiye Kadar En Çok Stream Edilen Korece Solo Şarkısı Oldu


"Filter" dünyanın en büyük müzik stream platformu Spotify'da 61,483,713 dinlenim ile Zico'nun "Any Song" şarkısını geçerek 2020'nin şimdiye kadar en çok dinlenen Korece solo şarkısı oldu.

Diğer Bazı Rekorları: 

▪️"Filter" Spotify'da 2020'nin şimdiye kadar en çok stream edilen Korece solo şarkısı!

▪️Spotify'da BTS'in en popüler 4. şarkısı!

▪️MOTS:7'nin en çok streamlenen 3. şarkısı!

▪️Jimin "Filter" ile 60 milyon dinlenime en hızlı ulaşan Koreli erkek solo sanatçı olarak rekor kırdı.

▪️Jimin 4 solo şarkısı Spotify'da 60 milyon streame ulaşan ilk Koreli solo sanatçı. Ayrıca 60 milyon dinlenime en hızlı ulaşan Koreli erkek solo sanatçı olarak da yeni bir rekora imza attı!


Tebrikler, Jimin 👏💜


10 Temmuz 2020 Cuma

BTS Jimin’den Kalbinizi Eritecek 10 Samimi ve Cesaretlendirici Söz


Onun hayranlarına olan sevgisi her zaman gerçekti.

Hayranlara olan sevgisini ve minnettarlığını olabilecek en içten ve samimi şekilde ifade etti. Onun kelimeleri hayranların kalbini anında ısıtabilir çünkü onlar Jimin’in, BTS’in yaptığı her şeyde ne kadar tutkulu ve çalışkan olduğunu biliyor. İşte burada Jimin’in ne kadar müteşekkir ve güzel kalpli olduğunu gösterecek 10 sözünün listesi!

1. "Kendini bilmek (büyümek, olgunlaşmak) artık bir şeyleri dert etmediğinizi, oluruna bıraktığınızı gösterir. Yani aslında bu kötü şeyleri ardınızda bıraktığınızı, yanınıza sadece özgürlük ve mutluluğu aldığınızı gösterir.

 2. "Field’daki konserimiz, üzerinde çokça düşündüğüm bir performanstı çünkü o zamanlar psikolojik olarak zor zamanlar geçiriyordum. O süreçte bir şeyleri daha iyi öğrenip farkına varabildim. Bu anıları sonsuza dek hatırlayacağım."

3. "Binlerce Army'yi birarada görmek beni hakikaten çok mutlu ediyor. Bu çok güzel. Sahneden gördüğüm bu manzara hoş bir gün batımına benziyor. Bu mutluluk karşında hislerimi ifade edebilmede aciz kalıyorum."

4. "Dürüst olmak gerekirse sıradan Park Jimin olmak istemiyorum. Bu ulaşılmaz olmak istediğim anlamına da gelmiyor. Sadece hayranlarım için ünlü Park Jimin olarak kalmak istiyorum. Mutlu olmalarını istiyorum. Bizi izleyip müziklerimizi dinleyip mutlu oluyorlarsa bu bana yeter. Bizi ilerleten, güç veren en büyük faktör onların varlığı."

5. "En mutlu olduğum an sahne arkasındayken fanların bize tezahürat yaptığı an, üyelerimizi sahnede performans sergilerken gördüğüm an, şarkı söylerken ve şarkı söylememden dolayı fanları mutlu gördüğüm an."

6. "Bu yolculukta birlikte olduğumuz için minnettarım. İnanıyorum ki eğer birlikte olmasaydık bugün olduğum yerde olamazdım."

7. "Başlangıçtan şimdiye kadar, bütün olanlar hayranlarımız sayesinde oldu."

8. "Millet, hepinizin sizleri ne kadar takdir ettiğimi bildiğinize inanıyorum. İleri ve daha ileri adım atabildim çünkü siz hep benim yanımdaydınız. Hepinizi daha çok sevmek için çok çalışacağım."

9. "ARMY ile tanışmak için alelacele doğmuşum galiba. Yani beni çokça sevin lütfen."

10. "Lütfen bana sevgi ile muamele edin."


Jimin’in hayranlara olan sevgisinin kaynağı fanların onun en büyük destek sistemi olması ve global K-Pop yıldızlığı serüvenine devam etmesinin sebebi.


Kaynak: Koreaboo 
Çeviri: Aysun 

7 Temmuz 2020 Salı

Jimin 60 Milyon Dinlenime En Hızlı Ulaşan Koreli Erkek Solo Sanatçı Olarak Yeni Bir Rekora İmza Attı




BTS'in Map of The Soul: 7 albümünden Jimin'in solo şarkısı "Filter" Spotify'da 134 gün içinde 60 milyon dinlenim elde etti. Jimin hem 60 milyon dinlenime en hızlı ulaşan Koreli erkek solo sanatçı olarak hem de 60 milyon dinlenim elde eden 4 solo şarkıya sahip ilk ve tek Koreli solo sanatçı olarak yeni bir rekora daha imza attı.


"Filter" Şarkısının Elde Ettiği Başarılar 

▪Spotify'da ilk gün elde ettiği stream ile en büyük ve en yüksek çıkışı gerçekleştiren Korece solo şarkı oldu. (2,217,097 stream filtrelenmiş hali ile) 
 
▪Yayınlandıktan sonra 10 milyon streame en hızlı ulaşan (6 gün) Korece solo şarkı oldu.(Koreli erkek solo sanatçıya ait) 

▪ Yayınlandıktan sonra 20 milyon streame en hızlı ulaşan (18 gün) Korece solo şarkı oldu.(Başlık parçası ve single olmayan bir parça olup Koreli erkek solo sanatçıya ait olarak) 

▪Yayınlandıktan sonra 30 milyon streame en hızlı ulaşan (37 gün) Korece solo şarkı oldu (Koreli erkek solo sanatçıya ait) 

▪ Yayınlandıktan sonra 40 milyon streame en hızlı ulaşan (65 gün) Korece solo şarkı oldu.(Koreli erkek solo sanatçı ait)

▪Yayınlandıktan sonra 50 milyon streame en hızlı ulaşan (98 gün) Korece solo şarkı oldu.(Koreli erkek solo sanatçı ait)

▪Ana şarkı olmayan ve single olarak çıkarılmayan bir şarkı olarak ise 50 milyon streame en kısa sürede ulaşan Korece şarkı oldu!

▪Yayınlandıktan sonra 60 milyon streame en hızlı ulaşan (134 gün) Korece solo şarkı oldu.(Koreli erkek solo sanatçı ait)

▪Ana şarkı olmayan ve single olarak çıkarılmayan bir şarkı olarak ise 60 milyon streame en kısa sürede ulaşan Korece şarkı oldu!

▪Şarkı yayınlandıktan sonra Spotfy'ın Global En İyi 50 Listesine #33, ABD En İyi 50'ye ise #38. sıradan giriş yaptı.

▪Japonya'da #61. Ingiltere #66. sırada olmak üzere toplamda 54 ülkenin Top 200 listesinde girdi

▪ Spotify'da BTS'in en popüler 4. şarkısı.

▪BTS'in MOTS:7 albümündeki yeni şarkılar arasında başlık şarkısı "ON" ve "Black Swan" dan sonra en çok stream edilen üçüncü şarkı. 



Tebrikler, Jimin! 🎉

#FilterByJimin60M