23 Nisan 2020 Perşembe

Jimin'in Efsanevi Şarkısı "Lie" Amazon'da 3 Kategoride Bir Numara Oldu, iTunes'da Top 150'ye Yükseldi!


Jimin, 'Bang Bang Con' konserlerinde efsanevi solosu 'Lie' ile hayranlarını çılgına çevirdi. "Bang Bang Concert” 2 gün 24 saat sürdü ve 2.2M izleyici tarafından eş zamanlı izlendi. Özellikle Jimin'in Lie perfomansı dikkat çekerek coşkulu tepkiler aldı ve 1.94M izleyici çekti. 

Efsanevi şarkı Bang Bang Con konserlerinin ardından Amazon'un "Çok Satanlar', "Uluslararası Çok Satanlar" ve "En İyi Performans Gösterenler' listelerinde bir numaraya yükseldi.



210420 |
🔷️Amazon Çok Satan Şarkılar 
#1 Lie 
#5 Filter 

🔶️Amazon Yeni Çıkan Şarkılar 
#4 Filter 

🔷️Amazon Uluslarası Çok Satan Şarkılar 
#1 Lie 
#2 Filter 

🔶️Amazon Uluslarası Yeni Çıkan Şarkılar 
#1 Filter 

Ayrıca 'Lie' Amerikan'nın iTunes listesine yeniden girişi yaptı. ITunes'da Top 200'e (#190 + #155) yükselmesinin ardından Top 150'ye (#119) girdi. Yayınlanmasının ardından 3 yıl 6 ay geçmemesine rağmen! 

iTunes ABD 🇺🇸 (Top 150)
#119 #BTS - Lie

Suudi Arabistan iTunes'da birinci sıraya yerleşerek ilk birinciliğini elde etti.


Performans kralı Jimin eşsiz sahnesiyle hayranlarını bir kez daha büyüledi.

Bir başyapıt olma özelliği taşıyan, birçok sanatçıya ilham veren Jimin'in ilk şaheseri Lie, Wings albümünden Jimin'in kendi yazıp bestelediği solo şarkısı. 'Serendipity' ile birlikte 'Lie', İngiltere’deki en popüler 40 BTS şarkısı arasında yer almıştı. 2018, 2019, 2020 yılında İngiltere listelerinde BTS'in en çok dinlenen şarkıları arasında girdi. Wings albüme ait lie kısa filmi en çok görüntülenen video olma özelliğine sahip. 


Lie şarkısı 2016 yayınlanmış bir şarkı ama hala çok seviliyor. Wings döneminin en çok stream edilen şarkısı olarak kalmaya devam eden Lie kesinlikle standartların üzerinde bir şarkı olduğunu kanıtladı. Şuan Spotify'da 99M streame ulaştı.

Güncel Durum 

Jimin başyapıtı ile pek çok sanatçıya ilham oldu ve bu zor sahne performasını son derece uyum içinde sergilemesi ile övgüler aldı. Rekor kırmasının yanı sıra Jimin, çaylak idollerin kutsal kitabı diye adlandırıldı. (Junior Idols Bibles)

Bir çok çaylak idol tarafından bu şaheserin coverı yapıldı. Jimin Lie şarkısını yazarken her şeyini ortaya koydu. Yazdı sildi tekrar yazdı tekrar sildi... Sözleri bitirdikten sonra Jimin: 

"Lie benim söz yazımı ve besteleme konusunda ilk deneyimimdi. Çok gergin hissettim günlerce uyuyamadım. Şarkıya nasıl bir tepki geleceğini merak ediyordum. Beklediğimden daha çok olumlu tepkiler aldığında rahatladım."

Rolling Stone India, K-Pop starların 8 unutulmaz modern dans performasını sıraladığı listede Jimin'in Wings turunun finali sırasında sergilediği 'Lie' performansına da yer vermişti. 


"Jimin “Lie” şarkısının koreografisinde iyi olduğu iki alan; modern dans ve popping'i harmanlıyor. Kendi yazdığı derin sözleri olan şarkıda, acı ve hüznü gözleri kapalı olmasına rağmen yüz ifadeleriyle mükemmel iletiyor. BTS'in Wings döneminden unutulmaz bir performans"


Lie şarkısının Wings albümünden Billboard Digital Şarkı Satışları sıralamasında en yüksek 2. şarkı olduğunu biliyor muydunuz? 
Tüm solo şarkılar içinde en fazla süre (3 hafta boyunca) listelerde kaldı.


Jimin'in adı altında kayıtlı olan şarkılar: 

▪️Söz Yazarı 
1. Lie
2. Outro:Circle Room Cypher
3. Promise
4. Boyz with Fun
5. Friends 

▪️Bestecisi
1. Lie
2. Promise
3. Boyz with Fun
4. Friends 


Son güncelleme 240420

Lie" iTunes Filipinler'de bir numaraya yükselerek 2. birinciliğini elde etti.

iTunes Filipinler 🇵🇭
#1 Lie - BTS Wings 🎉👏 

Tebrikler, Jimin!👏👏🎉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder