29 Şubat 2020 Cumartesi

BTS'in Map Of The Soul: 7 albümünun Tanıtımına Yönelik Düzenlediği Basın Toplantısı





S. Connect BTS, görsel sanat projeleri BTS için neden bu kadar önemli? Bunlar MOTS:7'nin mesajını nasıl açıklıyor?

JIMIN: Görsel sanat projelerinden bahsetmişken Black Swan Art Film'ini de anmamak olmaz. Çünkü benim için de tamamiyle yeni bir deneyimdi. Slovenya modern sanat takımı ile çalıştık. Şarkımızı yaratıcı bir koreografi ile yeniden yorumladılar. Sanırım bazı hayranlarımız da çok şaşırdı. Black Swan şarkısı bir sanatçının itirafını konu edindiğini için bu tarz sanatsal duyguları ifade etmekti amacımız. Bu yüzden onu farklı kılan da buydu. Sanat filmini yansıtan bir koreografi oluşturmak istedik. Umarım beğenirsiniz.

S. Müzisyenler bir nesli tanımlamada büyük rol oynuyor ve hiç şüphesiz BTS bizimkini tanımlayacak olan artistlerden biri. On yıl sonra kalıcı mirasınızın/kalıcı eseriniz ne olmasını umuyorsun?

JIMIN: Mirasımız ile ilgili ilk kez soru alıyorum. Sanırım bizim mirasımız şarkılarımız ve albümlerimiz olacak yani olmasını isterim. Şarkı sözlerimizi size anlatmak istediğimiz hikayelerimizle oluşturduk. MOTS:7, LY gibi nitelikli albümler ortaya koymak için çok çalıştık. Bu albümler bizim için çok ama çok önem taşıyor. Dünyanın dört bir yanından, dillerimiz farklı olsada müziğimizi dinleyen, iletmek istediğimiz mesajımızı anlayan, empati kuran hayranlarımıza çok minnettariz. 10 yıl önceki sanatçılar şarkılarıyla bir çok kisiye ilham verdi, iyileştirdi ve bizim albümümüzün de bir çok kişiye ilham vermesini, kalbine dokunmasını umuyorum gerçekten çok değerli kalıcı bir miras olmasını umuyorum.

S. Albümünüzde kendinize güvendiğiniz nokta ne?

JIMIN: Dürüst olmak gerekirse şarkılarımızı çok seviyorum. Şarkılarımızı söylediğim her anda hep mutlu oluyorum. Açıkçası bu albümün hazırlanması da gerçekten çok uzun sürdü. Çok sevdiğim şarkılar olduğu için bir an önce şarkıları söylemek ve performans sergilemek için çok heyecanlıydım. Bu bize güven verdi, güvendigimiz nokta evet bu yani çok sevdiğimiz şarkıların olması. Bolca dinler ve zevk alırsanız mutlu oluruz.

S. Madem öyle albümdeki şarkılardan ON'u mu daha çok seviyorsun Filter'ı (solo şarkısı) mı?

JIMIN: (Sevimli bir şekilde utanarak ) oh ah.. ON'u daha çok seviyorum. Çünkü birlikte söylemeyi ve birlikte performans sergilemeyi seviyorum hep birlikte olmak istediğim için.

S. Bu albümde geçmiş 7 yılınıza dönüp baktınız ve 7'nizin önümüzdeki 7 yılının nasıl olmasını istiyorsunuz?

JIMIN: Evt soruda da belirttiğiniz gibi bu albümle geçen 7 yılımıza bakma fırsatı elde ettik. 7'nin anlamı ne? 7 üyenin anlami ne? Fakat 7'nin anlamı bu, 7 yıl bu, 7 üye bu demek yerine ahh şuan çok genciz ve ilerleyen yıllarda 7 üye olmadan hayatımız hakkında konuşmanın mümkün olamayacağını düşünüyorum. O kadar değerli oldukları için...Bu yüzden bu 7 üyeyle önümüzdeki 7 yılı ben de dört gözle bekliyorum. Ve müziğimizle 7'miz birlikte çalışmaya devam edebiliriz, elimizden gelenin en iyisini göstermek için çalışabiliriz. Bunu yapmaya devam etmek istiyorum bu 7 kişi ve hepinizle birlikte güzel mutlu anılar biriktirmeye devam etmek istiyorum.

Kapanış konuşması:

"Sonunda size bu albümü sunabildiğimiz için çok mutluyum. Bu günlerde herkesin aklını kurcalayan, sağlık. Benliğinizle yüzleşmeye ve kendinizi sevmeye yönelik mesajlar veriyoruz fakat bunlar da ancak sağlıklı olduğunuzda mümkün. Bu yüzden sağlığınıza dikkat edin. Bu albüm için çok çalıştık sevginizi ve desteğinizi gösterirseniz çok mutlu oluruz teşekkürler."

26 Şubat 2020 Çarşamba

BTS Jimin'in Filter Şarkısının Arka Planı ve Tepkiler

BTS'in "ON" şarkısı 3. günde de dünya iTunes şarkı listesinde hüküm sürmeye devam ederken, hayranlar Jimin'in akılda kalıcı, ilgi çeken yeni dope parçası 'Filter'a doyamıyor. Jimin'in Filter şarkısı albümdeki en çok sevilen 2. parça. 

Albümdeki parçaların her biri üyelerin düşünceleri, bakış açıları ve yaşam deneyimleri hakkında anlamlı bir hikaye anlatıyor.

Filter, Bang Si Hyuk dahil olmak üzere 10 sanatçı ile birlikte yazıldı. Jimin şarkının konsept fikrini verdi. 

"Filtreler kamera uygulamasındaki ya da sosyal medyadaki şeyler olabilir fakat aynı zamanda insanların bakış açısı ya da ön yargısı anlamına da gelebilir."

- JIMIN 

“Bu farklı anlamları aldım ve kendimi insanlara farklı yollarla nasıl ifade etmek istediğimi şarkıda anlattım.”

“Sanırım önceki şarkılarım “Serendipity ”ve“ Lie ”dan çok farklı yeni bir yönümü gösterebilileceğim. Lütfen dört gözle bekleyin."

"Filtre" Jimin'in bir sanatçı olarak nasıl algılanmak istediğini açıklıyor yani. Farklı yollara! Sonuçta çok yönlü bir terazi! 

#JIMIN: 
"Şanslısın kızım, (lambadaki) cinin olabilirim ya da Aladdin'e ne dersin? Senin için her şey olurum."

Jimin “Paletteki renkleri karıştır ve filtreni seç, hangi beni istiyorsun?” diyerek hayranlarını kişiye özel seçime davet ediyor.
'Palet' kelimesi hayranların sürekli saç rengini ve makyajını değiştirdiği ve hepsi de ona çok yakıştığı için Jimin'e verdikleri "Yüce Palet"
takma adına atıfta bulunuyor. 

"Aniden bir çocuğa dönüşen bana bir bak o kadar tatlı ki, baktıkça delireceksin" kısmında Jimin rakipsiz dualitesi ile karşımıza çıkıyor ki bildiğimiz gibi Jimin için seksi mi sevimli mi sorusu ölümüne kapışır?!  

Jimin bu savaşı "Tercihlerin ve standartların ötesindeyim. Sadece beni isteyeceksin" diyerek bitirmek istemiş olabilir ve son derece şirin olduğunu kendinin de bildiğini söylüyor. Ne diyebiliriz ki Jimin Army'lerin kalbini iyi biliyor! Bizi bizden daha iyi tanıyor. 

Şarkıya çeşitli medyalardan gelen yorumlar : 

🔹️Metro UK: "ON'un yanı sıra Filter, herkese hitap eden radyolarda duyabileceğimiz bir şarkı. 

🔹️Elite Daily: Listelerde en çok konuşulan şarkı. 

🔹️NME: "Latin-pop ritminde...Jimin şarkıda kendini her rolde parlayan çok yönlü bir figür olarak sunuyor.

🔹️The Ringer: Jimin hiçbir zaman ikonik olmayan bir şarkı yayınlamadı ve bu Filter için de geçerli.

🔹️CelebMix : Filtre Jimin’in parlama anı, kendi değerini bildiği için öz güvenle dolup taşıyor. 

🔹️Independent: ...daha da iyisi, Jimin'in tatlı vokalinin nabız gibi atan ritim üzerine aktığı Latin esintili Filter.

🔹️Los Angeles Time: Filter, Latin gitar odaklı bir parça. Şimdiye kadar bir vokalist olarak en yüksek noktası.


Jimin Solo Şarkısı Filter, Spotify'da Rekor Kırdı!


BTS'in Map of The Soul 7 albümü yayınlandıktan sonra Jimin'in Filter şarkısı  Spotify'da ilk günde 2,217,097 stream kaydetti. Jimin platformda Koreli solo sanatçılar arasında en yüksek çıkışı gerçekleştirerek rekor kırdı. İlk günde en çok dinlenen solo şarkı oldu. 

Şarkı Global En İyi 50'ye #33, ABD En İyi 50'ye #38. sıradan giriş yaptı.

Filter ABD #38, Japonya #61, Ingiltere #66 olmak üzere toplamda 48 ülkenin Top 200 listesinde girdi. 

Başarılarına göz atalım : 

🔶️ iTunes Dünya Dijital Şarkı Satışları Listesi'de 2. sırada yer alarak solo şarkılar arasında en yüksek liste sırasına sahip oldu.

#2 Filter 
#6 Friends 


🔶️ Filter audio videosu YouTube Dünya Trendler listesinde 2. sırada yer aldı. (Meksika #5, Brezilya #8, ABD #7) Toplamda 14 ülkenin trend videoları arasına girdi. 

Müzik kategorisinde YouTube Dünya Trendler Listesinde ise 12. sırada yer aldı. (Meksika #11, Brezilya #15, ABD #17) Toplamda 28 ülkenin trend videoları arasına girdi. 

Video 2 milyon görüntülemeye en hızlı ulaşan audio videosu oldu. 


🔶️ Kore Listelerinde başlık şarkısından sonra ıkıncı sırada yer aldı. 

#2 MelOn 
#2 Flo 
#2 Bugs 
#2 Soribada 
#2 Genie 

Melon'da #2. sıraya yükselerek MOTS:7 albümünde en yüksek liste sırasına sahip solo şarkı oldu. 10 dakika içinde 10M beğeniye ulaştı. İlk 1 saat içindeki dinleyici sayısı 81376. 


🔶️Anghami En Popüler Şarkılar 
#18 'Filter'

Global Günlük En Popüler Şarkılar 
#7 'Filter' 

En Popüler K-Pop Şarkıları 
#1 'Filter'
#4 'Friends' 

Birleşik Arap Emirlikleri En Popüler Şarkılar 
#14 'Filter'


🔶️DEEZER 

TOP 100 INGİLTERE 
#80 'Filter'
TOP 100 ABD 
37 'Filter'
 
Filter, iTunes Dünya ve Avrupa listesine #2. sıradan giriş yaptı. 

Kamboçya ve Panama'da 1.oldu. 2.olduğu ülke sayısı #2, 3. olduğu ülke sayısı #10, ilk 5'de olduğu ülke sayısı #27, ilk 10'a girdiği ülke sayısı #52. Toplamda 83 ülkede listelere girdi. 


🔶️ Deezer'da Dünya En Popüler Şarkılar Listesi'ne #9. sıradan giriş yaptı. Listede "ON" dan sonra ikinci sırada yer aldı. Solo şarkılar arasında en yüksek sıralamaya sahip.  


 
Filter Ingiltere'nin Single listesine #100. sıradan giriş yaptı. Filter listeye girebilen tüm zamanların ilk ve tek Korece b-side parçası. Jimin, J-Hope ve Psy'den sonra listeye girilebilen 3. Koreli solo sanatçı olmayı başardı. 


Filter, BTS'in Map of the Soul: 7 albümünün 8. parçası. Başlık parçası veya bağımsız bir single olmamasına rağmen listeye çıkabilen ilk ve tek Korece solo şarkı olmayı başardı. Tüm zamanlarda listeye girebilen 4. korece solo şarkı.

Tebrikler Jimin 👏💜

21 Şubat 2020 Cuma

BTS Jimin Filter / Filtre Türkçe Çeviri / Şarkı sözleri

Tepeden tırnağa tüm vücudundan bıkkınlık havası yayılıyor 
Lütfen, bana bak
Telefonunu bırak, gözünü benden ayırmayı düşünme bile
Nelerden hoşlandığını bilmeme izin ver
Sadece beni seçip uygulaman yeterli

Oh, ellerimle gözlerini kapatacağım
Oh, tüm gizli arzularını hayal et
Bu deneyimleyeceğin tamamen yeni bir şey
Tamam, şimdi gözlerini açabilirsin, başlıyoruz!

Paletteki renklere göz at
Filtreni seç
Hangi beni arzu edersin?
Dünyanı değiştirecek filtrenim ben
Bana hayat ver 

(Peki) Ne düşünüyorsun? Hoşuna gitti mi? Yoksa hâlâ yeterli değil mi?
(Evet) Kızım, dile benden ne dilersen
Cinin olabilirim, Alaaddin'e ne dersin? 
Emrine amadeyim, bana istediğini yaptır

Oh, seni kollarımla sıkıca sardığımda, hayallerin gerçek olacak
Oh, bu sadece senle benim aramda
Ah, senin için her gün yeni bir "ben" olacağım 
Her gün aynı şeyleri görmek sıkıcı gelir çünkü

Paletteki renklere göz at
Filtreni seç
Hangi beni arzu edersin?
Dünyanı değiştirecek filtrenim ben
Bana hayat ver, istediğin gibi

Ansızın bir çocuğa dönüşen bana bak
Her seferinde daha sevimli bulduğunu biliyorum
Bu seni çıldırtıyor
Cazibemin beklentinin ötesinde olduğunun farkındayım
Artık kimse seni tatmin edemez
Evet, olması gerektigi gibi
Varlığımın sebebi sensin

Daha önce hiç denemediğin yepyeni bir filtreyim ben
Kendini bana bırak
Daha fazla büyülenmek istiyorsan
Filtreni seç
Seni memnun edebilecek tek kişi benim

Na na na na na na na na na 
Filtreni seç, seni tatmin edecek tek kişi benim
Na na na na na na na na na 
Ben senin filtrenim, kendini bana bırak

Sen ve ben daha iyisi olmak için değişeceğiz
Bana hayat ver 


Çeviri kaynağı: doolsetbangtan, ColinSH3
Çeviren: Army, Ayşegül, Swaminus, Casey








19 Şubat 2020 Çarşamba

BTS' Jimin, K-pop Yıldızları Listesine Hükmetmeye Devam Ediyor!

📊| Jimin Şubat ayı erkek grup üyeleri için açıklanan bireysel marka itibar sıralamasında birinci oldu. Marka itibar araştırmasında üst üste 14 defa birincilik elde eden ilk ve tek idol oldu.

Jimin'in
• Puanı: 8,633,706
• Pozitiflik Oranı: % 89.54
• Anahtar Kelime Analizi: Busan Sanat Lisesi, Black Swan, ARMY
• Link Analizi: Havalı, Şevkli/Istekli, Bağış olarak listelendi.

🏅| Marka Araştırma Enstitüsü, Şubat ayında bireysel marka itibar sıralamasında birinci geldiği için Jimin'i bir başka sertifika ile daha ödüllendirdi. 

Jimin kırdığı rekorla bir çok medyada yer aldı. Üst sırada gelen ilgili terim ve anahtar kelimelerinde "bağış" ve "Busan Sanat Lisesi" nin yer alması sürekli iyi işler yapmasıyla anıldığını gösteriyor. 


Tebrikler Jimin 👏

9 Şubat 2020 Pazar

Eğitim Gördüğü Busan Sanat Lisesi'deki 3. Sınıflardan 1200 Öğrencinin Masa ve Sırasını Gizlice Yenileyen Melek Jimin


Jimin eğitim gördüğü Busan Sanat Lisesi'deki 3. sınıflardan 1200 öğrencinin masa ve sırasını yeniledi. Jimin bunu kimseye duyurmadan öğrenciler 1 aylık uzun kış tatilindeyken yaptı.

Jimin 2011 yılında üstün yeteneği sayesinde Busan Sanat Lisesi'ne kabul edilmişti. Ikinci sınıfın ilk döneminde Seoul'e gitmesine rağmen okuluyla ilişikisi sürdürdü.

Tabiki bu Jimin'in lisedeki öğrenciler için yaptığı ilk yardım değil. Daha önce de dar gelirli öğrencilere verilmesi için Busan Eğitim Dairesine 100 milyon won bağışlamıştı.

Ayrıca Jimin Busan'daki Hoedong İlköğretim Okulu'nun 36. son mezuniyet töreninde 60 imzalı CD'yi mezun olan öğrenciler için hediye etti ve ihtiyaç sahibi 10 öğrenciye üniforma temin etti.


Jimin hayranlarına iyilik yapmaları konusunda öncü oluyor. Jimin'in fan sitesi Invictus öncülüğünde Koreli ve yabancı hayranlar Busan Sanat Lisesi'ne giden dar gelirli öğrencileri dans, resim ve müzik alanında desteklemek için 10M won #ParkJiminBursu yardımında bulundular. Ayrıca fan site öncülüğünde hayranlar Promise'in 1. yıl dönümünü kutlamak için kanserle mücadele eden çocuklar için Kore Kızılhaç Vakfı'na kan bağışında da bulundu.


Jimin'in fan sitesi Invictus: Jimin aslında bir çok hayır işi yapıyor ama bunların duyulmasını gerçekten sevmiyor, bu yüzden bu güzel iyilikleri sessizce yapıyor. Onun fan sitesi olduğun için çok mutluyum.






Dünya çapında bir süperstarın gençlerle bu denli ilgilenmesi şaşırtıcı. Jimin gerçekten düşünceli, iyi kalpli ve vefalı. Jimin'in aliesi hayalleri konusunda ona hep destek çıktı. Iyi bir ailede yetiştiğini ve hayırlı bir evlat olduğunu her zaman belli ediyor.

Kaynak : Naver, Twitter

8 Şubat 2020 Cumartesi

BTS Black Swan Türkçe Sözleri


[Bir dansçı iki kez ölür biri dans etmeyi bıraktığı zaman ki bu en acı verici olandır]

Black Swan 

Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Kendi bildiğim ne ise söyle bana şimdi 
Şimdi söyle
Evet, evet, evet, evet

Bu kalp artık bitmiş durumda
Müziği duyduğumda çalışıyorum toparlanmaya
Zaman durmuş gibi
Bu ilk ölümüm olmalı o hep korktuğum

(Müzik) Artık beni ağlatmayacaksa
Kalbimi titretmeyecekse
O zaman bu ilk ölümüm gelmiş olur sanırım
Peki ya o an şimdi ise

Kulağımda ağır atan kalbimin sesi yankılanıyor
Küt küt arasında 
Kaçmaya çalışsam bile (kalbim/heyecanım) ağzıma geri geliyor
Hop hop hop 
Hiç bir şarkı beni etkilemiyor artık
Sesizce hıçkırıyorum

Bütün ışıkları sessizliğe gömülmüş okyanus
Yolunu kaybetmiş ayaklarımdan tutuyor yine
Hiç bir sesi duymuyorum
Öldürüyor beni şimdi, öldürüyor...
Duyuyor musun beni evt
Transa girmiş gibi batıyorum yavaşça
Hayır hayır hayır
Çırpınsam bile her yanım sarılmış
Her an sonsuzluğa dönüşüyor
Şimdi kayda al beni
Duyuyor musun beni?

Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Kendi bildiğim ne ise söyle bana şimdi 
Şimdi söyle
Evet, evet, evet, evet

Derine
Evet sanrım daha derine gidiyorum
Dikkatimi kaybetmeye devam ediyorum
Istemiyorum hayır bırak beni
Kendi ayaklarımla gitmeyi yeğlerim
Kendim gireceğim içeri koşarak
En dipte
Kendimi gördüm
Açtım yavaşça gözlerimi
Çalışma odam burası stüdyom
Bu kuvvetli dalgalar karanlıkta üstümden geçse bile
Bir daha asla sürüklenmeyecğim
Içeride
Gördüm kendimi

Kulağımda ağır atan kalbimin sesi yankılanıyor
Küt küt küt 
Gözümü açıyorum ormanımdayım
Hop hop hop
Beni yutabilecek hiç bir şey yok
Tüm gücümle bağırıyorum

Bütün ışıkları sessizliğe gömülmüş okyanus
Yolunu kaybetmiş ayaklarımdan tutuyor yine
Hiç bir ses soluk yok 
Öldürüyor beni şimdi, öldürüyor...
Duyuyor musun beni evet
Traansa girmiş gibi batıyorum yavaşça
Çırpınsam bile her yanım sarılmış
Her an sonsuzluğa dönüşüyor
Simdi kayda al beni
Duyuyor musun beni?

Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Nasıl biliyorsan öyle yap
Nasıl biliyorsan öyle yap benimle şimdi
Kendi bildiğim ne ise şimdi şöyle bana
Şimdi söyle
Evet, evet, evet, evet