12 Nisan 2022 Salı

YouTube Stream Kuralları


Youtube Stream Kuralları

▪︎ Hesabınıza giriş yapın ve stream süresince çıkış yapmayın
▪︎'YouTube'da Ara' yerinden şarkının ismini yazarak manuel olarak aratın (her seferinde bunu yapın çok önemli) Bu doğal ve bot olmayan davranış şekildir. Müzik videoları ya da direkt aboneliklerden değil arama kısmına parçanın ismini veya sanatçının ismi, parçanın ismini yazarak bulun.
▪︎ Şarkıyı yeniden oynatmayın, ileri ya da geri atlatmayın 
▪︎ Videoyu sonuna kadar izledikten sonra beğenin. Açar açmaz beğenirseniz bot sayılabilir. Her bir hesabınızdan izleyip şarkıyı beğenin
▪︎Yorum kısmına gidip beğendiğinize dair kopyala yapıştır olmayan tamamen kendi cümlelerinizle yorum yapın. Yorum yapanlardan bir veya birkaç kişinin yorumunu beğenin. Bu işlemi her 1-2 saate bir tekrar edin. Üst üste yorum yapmayın. İlk 24 saat yorum yapmaktan kaçının
▪︎  Otomatik Oynatma seçeneğini kapatın, sayfayı yenilemeyin
▪︎ İlk 24 saat çalma listesi kullanmaktan kaçının. Bunun yerine 'sıraya ekle' diyerek farklı videoların arasına izleyin 
▪︎ Bir tarayıcıdan birden fazla sekme açıp izleme yapmayın
▪︎ Farklı cihazlardan ve tarayıcılardan izlerken farklı hesaplar kullanın 
▪︎ Video kalitesi en az 480p olmalı, ses seviyesi ise en az %50 olmalı
▪︎Düşük kaliteli görüntülenme olarak kabul edilen izlenmeler hangileri❓MV ile çok az etkileşimi olan veya hiç etkileşimi olmayan hesaplardan gelen görüntülemeler ve aynı videoyu birkaç pencere/ sekmede izlemek düşük kaliteli görüntüleme örnekleridir. Kaliteyi düşürecek kadar çok tarayıcı kullanmayın. 
▪︎Küçük ekran kullanabilirsiniz ancak çok uzun süre küçük ekranda izlerseniz bu izlenmeler düşük kaliteli olarak kabul edilir. Arada ekranı büyütün ve büyük ekranda izleyin ve 1-2 saatte bir MV ile etkileşim kurun (beğeni, yorum, ve yorum beğenme)
▪︎Bölünmüş ekran, özellikle etkileşim olmadan uzun süre kullanılırsa izlenmeler düşük kaliteli olarak kabul edilebilir. Stream için bu özelliği kullanırsanız, her 1-2 saatte bir MV'yi beğenmenizi, yorum yapmanızı ve yorum beğenmenizi öneririz.
▪︎Reklamları atlayabilir miyim❓Evet atlatabilirsiniz çünkü reklamlar YouTube’un görüntülemelerini doğrulama şeklini etkilemez. Ancak reklam izlemek kanala kazanç sağlar.
▪︎ Video bittikten sonra en az 8-10 dakika başka videolar izleyin. İzlediğiniz videoların hep aynı kanaldan olmamasına dikkat edin. Aralarda şarkının ses videosunu ve yayımlanacak diğer resmi videolarını izleyebilirsiniz. Üyelerin farklı kanallardaki iş birliği MV lerini ya da audio videoları izleyebilirsiniz.
▪︎ 2-3 video arasından sonra şarkıyı arama yerinden ismiyle tekrar aratarak izleyin
▪︎YouTube Premium'u kullanırsanız streamlerinizin daha az filtrelenir bu yüzden imkanınız varsa premium hesap satın alabilirsiniz 
▪︎ İzleme geçmişinizi temizlemeyin
▪︎İlk 24 saat tepki veya lyrics videolarını izlemeyin
▪︎Stream için çalma listesi kullanılabilir mi❓Evet ancak çalma listesindeki görüntülemelerin doğrulanması ve izlenmeye eklenme işlemi manuel aratarak izlenmeden daha uzun sürer. Bir çalma listesindeki görüntülemelerin genel görüntülenmeye eklenmesi 1-2 gün sürmektedir.
▪︎Trendlere girmesi için izledikten sonra 'Paylaş' kısmını tıklayarak sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Linki kopyalayarak paylaşmayın. 'Paylaş' kısmında çıkan platformlara tıklayarak paylaşın. 
▪︎ Gizli sekme kullanmayın
▪︎ Farklı hesaplardan oturum açarak izleyin
▪︎Müzik videosu Trendlere girerse direk Trendle'den tıklayarak izleyin.  Daha uzun süre Trendlerde kalmasına yardımcı olur
 
YouTube Premium'un 1 ay ücretsiz deneme avantajı bulunmaktadır.  1 aylık ücretsiz deneme alıp ay dolmadan iptal edebilirsiniz. Bu durumda sizden herhangi bir ücret kesintisi alınmayacaktır. 


Neden Premium ?

Reklamsız ve  kesintisiz izlemek, izlemelerimizin silinmemesi ve donmaların yaşanmaması için Premium abonesi olmak önemli!
 
▪︎Başlangıçta veya oynatma sırasında yayınlanan reklamlar ve yer paylaşımlı reklamlar YouTube Premium'da yoktur. Bu sayede milyonlarca videoyu reklamlarla kesintiye uğramadan izleyebilirsiniz. Üçüncü taraf banner reklamları ve arama ağı reklamlarını da görmezsiniz.

▪︎Mobil cihazınızda diğer uygulamaları kullanırken veya ekranınız kilitliyken video oynayabilirsiniz. Arka planda oynatma özelliğini, YouTube Premium üyelik hesabınızla oturum açtığınızda YouTube, YouTube Music ve YouTube Kids (bölgenizde kullanıma sunulmaları durumunda) mobil uygulamalarında kullanabilirsiniz. 

▪︎Sunulan avantajlar kapsamında YouTube Music Premium'a da erişebilirsiniz. YouTube Music Premium ile şunları yapabilirsiniz:
  • YouTube Music'teki milyonlarca şarkı ve videoya reklamsız olarak erişebilirsiniz.
  • Şarkıları ve videoları internet bağlantısı olmadan dinlemek için mobil cihazınıza indirebilirsiniz.
  • Diğer uygulamaları kullanırken müziğinizin çalmaya devam etmesi için arka planda oynatmayı kullanabilirsiniz.
  • Videolar yüklenmeden müzik dinlemek için "yalnızca ses modu"nu açabilirsiniz.
▪︎Pencere içinde pencere (PIP) özelliği, mobil cihazınızda diğer uygulamaları kullanırken video izlemenize olanak tanır.






YouTube Music 


YouTube Music'i indirip hali hazırdaki YouTube hesabınızla giriş yaparak stream yapabiliriniz. Aynı hesapla hem YouTube hem de YouTube Music ile izlenme yapılsa bile izlenmeler farklı hesaplara ait olarak kaydedilir. Yani aynı anda aynı hesapla çift stream yapabilirsiniz. 




3 yorum:

  1. Youtube musicden dinlemek izlenmelere etki ediyor mu

    YanıtlaSil
  2. JUNGKOOK ÇOK İYİ YAA

    YanıtlaSil
  3. Golden Voice Rosé, Main character Rosé, Best lead dancer Rosé, Queen of kpop Rosé, Ace Rosé(kook). NE ARARSAN ROSÉ DE VARDIR🙏

    YanıtlaSil