2 Nisan 2022 Cumartesi

Spotify Stream Rehberi





▪︎Spotify uygulamasını hem bilgisayarınıza hem de telefonuza indirebilirsiniz.

▪︎Spotify'ın ücretsiz/free ve ücretli/premium planları bulunmaktadır. Premium'a geçerseniz 1 ay ya da 2 ay ücretsiz kullanabilirsiniz. Premium ile yapılan streamler daha etkilidir.



▪︎250 premium stream 1125 streame eş değerdir. Listelerde daha yüksek sıralama için premium hesap önemli.

▪︎Spotify'ın ücretsiz/free planını kullanacaksanız bilgisayarınız üzerinden kullanmanızı öneririz. Çünkü bilgisayarda albüm veya çalma listelerini istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz. Yani bilgisayar üzerinden uygulamayı premium özelliğinde kullanırsınız.


▪︎Spotify'ı bilgisayarınıza indirmeden web versiyonunu da kullanabilirsiniz. Spotify uygulamasını bilgisayara indirdiyseniz farklı hesaplar açarak aynı anda hem web player hem de masaüstü  uygulamasından stream yapabiliriniz.

▪︎Şarkıları indirip internet bağlı olmadan dinleyerek de streamleyebilirsiniz. Fakat ancak internete bağlandığınız anda streamleriniz sayılır.

Stream Yaparkan Dikkat Etmeniz Gerekenler

▪︎Şarkıyı tekara almayın, başa sarmayın, durdurmayın, aynı şekilde albümü veya çalma listesini de döngüye almayın. Karışık Çal modunu kullanmayın.

▪︎Uygulamayla etkileşime girerek saatte bir durdurma, şarkı atlama yapmaya çalışın. Çünkü Spotify'ın sayacı her gün şüpheli olan bazı streamleri siler yani filtreler.

▪︎Farklı çalma listeleri kullanın ve odaklanacağınız şarkıyı/ana şarkıyı bir listeye en fazla 20 kez koyun. Çünkü Spotify'da 1 parça için günlük dinlenme kotası 20'dir. 20'den sonraki dinlemeler filtrelenir.

▪︎Çalma listesi oluştururken odak şarkı ya da ana şarkı arasına 2-3 şarkı koyun ve az sayıda BTS ve K-pop olmayan şarkılar da ekleyin. Farklı sanatçıların farklı tür şarkılarını ekleyerek çeşitlilik yaratın. 

▪︎Çalma listesiniz 1 ila 3 saat uzunluğunda olsun. Listeyi çok uzun tutmayın.

▪︎Başka kullanıcıların oluşturduğu çalma listelerini de dinleyin.

▪︎Premium hesabınız dışında mümkünse ücretsiz/free hesaplar da açın ve hesaplar arasında geçişler yaparak çalma listelerinizi dinleyin. Aynı çalma listelerini aynı hesaptan sürekli dinlerseniz streamler filtrelenebilir.

▪︎ Her hesaptan albüm baştan sona dinleyin sonra çalma listesine geçin. 

▪︎Uygulamanın rastgele başka sanatçılara geçiş yapmasını önlemek için ayarlardan Autoplay'i (otomatik oynatma) kapatın.

▪︎Şarkıyı sessize almayın, bunun yerine kulaklık kullanabilirsiniz. Ses seviyeniz en az %50 olsun. Uygulamayı da sesize almayın cihazı sesini kapatabilirsiniz.

▪︎VPN kullanmayın. APK olarak veya VPN ile indirmeyin.

▪︎ Ana şarkıyı var olan tüm çalma listelerinize ekleyin. 

▪︎Streamleri artırmak için Premium hesabınız dışında mümkün olduğunca çok ücretsiz/free hesaplar da açabilirsiniz. Chrome üzerinden çoklu profiller oluşturarak aynı anda birden fazla hesaptan stream yapabilirsiniz.


Stream Neden Önemlidir?

☆ Yaptığınızın streamler şarkıların Billboard Global 200, Billboard 200 Excl. U.S. listelerinde yükselmesine etki ediyor ve milyonlarca kişinin takip ettiği Spotify'ın en çok dinlenen şarkı ve albümleri sıraladığı resmi listelerine girmesini sağlıyor. T-ARMY olarak doğru stream yaparsak BTS'in şarkılarını Spotify Türkiye En İyi 50 listesine yükseltebiliriz. Böylece daha çok kişinin şarkıyı keşfederek dinlemesini sağlayabiliriz. 

6 yorum: