10 Mayıs 2022 Salı

JIMIN, HA SUNG WOON WITH YOU ŞARKI SÖZLERİ TÜRKÇE ÇEVİRİ



With you (Senle)

Seninle olmak istiyorum
Ve seninle kalmak istiyorum
Tıpkı parlayan yıldızlar gibi
Yine ışıldıyorsun

Ben hâlâ burada, yanı başındayım
Nereye gidersen git seninleyim
Sonsuza dek bende yaşayacaksın
Benimle derinden nefes alacaksın

Neyim varsa al
Senin aşkın olmadan ben bir hiçim
Söz veriyorum, aşkından asla vazgeçmeyeceğim
Kalbimin atma sebebi sensin
Sonsuza dek, ebediyen, daima
Kalbimin tek sahibi sensin
Canım aşkım, aşkım, aşkım
Seninle kalmak istiyorum
Anılar daima buradaydı, senin hikayelerinle dolu bu kalp denilen odada
Ne zamandan beri başladı ben de bilmesem de
Anlatmak istiyorum sana bütün hikayemi

Neyim varsa al
Senin aşkın olmadan ben bir hiçim
Söz veriyorum aşkından asla vazgeçmeyeceğim
Kalbimin atma sebebi sensin
Sonsuza dek, ebediyen, daima
Kalbimin tek sahibi sensin
Canım aşkım, aşkım, aşkım
Kalmak istiyorum

Yüreğimi parçalıyor
Karanlıktayım şimdi
Rüyalarımızda buluşacak mıyız?
Canımı acıtıyor
Yanımda değilsin çünkü
Senin yanında kalmak istiyorum


I wanna be with you
And I wanna stay with you
Just like the stars shining bright
Right here, beside you. I'm still
Walking wherever you go
You will live forever in me
Breathing deeply, within me
Just take it all
I'm nothing without your love
I promise I'll never leave your love
My heart is beating cause of you
Forever and ever and ever
Only you can take my heart
Dear my love, love, love
I  wanna stay with you
Korean~
Just take it all
I'm nothing without your love
I promise I'll never leave your love
My heart is beating cause of you
Forever and ever and ever
Only you can take my heart
Dear my love, love, love
I wanna stay
Tore my heart
Now I'm in the dark
Will we meet in our dreams
Breaking my heart
Here we are apart
I want stay near you


Çeviri: Beri, Ayşegül, Swaminus / BTSJMTURKEY 

6 Mayıs 2022 Cuma

Weekend Interview With Jimin



🐥: Genelde odamda olurum. Tatil günlerimde öğleden sonra 5 gibi uyanırım. (Bir önceki gün) erken saatte yatmışsam sabah 3 ya da 4'te uyuyorum, geç yatmışsam bazen sabah 7 ya da 8 gibi uyuyorum. Geceleri kanepeye uzanıp televizyon izliyorum. Hatta bazen seyretmeye devam etmek istersem televizyonun önüne battaniye seriyorum. Televizyonumu bilerek oturma odasına koydum. Baska türkü odamdan çıkacağım yok çünkü.

S: O zaman tatil günlerinde genelde dışarıdan mı sipariş edersin?

🐥: Evet. Genelde sipariş ediyorum ya da biraz et alıp evde ızgara yapıyorum. Son günlerde yemek yapmada fazla başarısızlık yaşadım bu yüzden şu sıralar (daha çok) sipariş veriyorum. Kısa bir süre önce, internette görüp tüm domuz göbeğini çeşitli sebzeler ekleyerek pişirmiştim de...tam anlamıyla bir fiyaskoydu. Tadı çok garip olduğu için dökmek zorunda kaldım. O yüzden artık sipariş verip yiyorum. (Gülüyor)

S: Üyelerle beraber kafa dinlemek için gizli bir yeriniz olsaydı nasıl görünürdü?

🐥: Çok fazla güneş ışığı almayan bir yer istiyorum. Barı ve bilardo masası olan bodrum katı gibi bir yer ve dart - oyun makinesi gibi şeyler de olsa fena olmaz. Pencere istemiyorum... Oh, gerçi o zaman havası cidden kötü olabilir. 

S: Gizli yerinizde mutlaka olması gereken şey nedir sana göre?

🐥: İyi bir kanepe ve masa. Masa ya da kanepe olmadan hep birlikte takılmak zor. Yalnız takılacaksam gizlenme yerine ihtiyacım olmaz. Birbirimizle konuşurken göz teması kurabilmemiz için kanepe ve masanın şart olduğunu düşünüyorum.

S: Gizli yerinizde sorumlu olmak istediğin bir görev var mı?

🐥: Hiçbir iş yapmayıp saatlerce televizyon karşısında oturma görevi benim. Saklanma yerinde bir iş yapmamıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

S: Diğer üyelere hangi işi verirdin?

🐥: J-hope temizlik yapmalı ve yemek siparişinden ben sorumlu olurum. Yemek sipariş etmeyi seviyorum. Jungkook bilgisayarlar tamirinden sorumlu olur ve Namioon'un varlığı yeter. Yoongi iyi alkol seçme işini halleder. Jin eğlenceden,  Taehyung bizi güldürmekten sorumlu olur.

S: ARMY ile birlikte bir haftasonu geçirecek olsaydın, ne yapmak isterdin?

🐥: Konser vermek. Konser vermek isterdim. Sahneye çıkabileceğimiz bir yerde ARMY ile buluşmak isterdim. İkinci olarak ise araba ile gezintiye çıkmak isterdim.

S: O halde Arabayı sen mi süreceksin?

🐥: Hayır. Arabayı ARMY sürmeli. Ben hâlâ acemi bir sürücüyüm bu yüzden ön yolcu koltuğunda oturup gevezelik edeceğim.

S: Hafta sonlarını kendince geçiren ARMY'ye söylemek istediğiniz bir şey var mı?

🐥: Zamanınızın boşa geçmesini istemediğiniz için yorgun olsanız bile bir şeyler yapmak zorundaymışsıniz gibi hissettiğiniz anlar olduğunu biliyorum fakat bazen her şeyi unutup tamamen rahatlamak için biraz zaman ayırmak lazım ya da dışarı çıkıp çiçeklerin keyfini çıkarmak. Doğa ile haşır neşir olmak da ruha iyi gelir. Küçük bir bitki yetiştirmek de başka bir seçenek olarak düşünülebilir. Her neyse, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Yapacakları şeyler) illa bizimle alakalı olmak zorunda değil, umarım ARMYler hafta sonlarında keyifli vakit geçirir ve umarım hepinizin zihnini dinlendirebileceği bir yeri vardır. Sevginiz ve desteğiniz için teşekkürler. Sizi özledim ARMY!


Q: How do you spend your weekends?
🐥: I usually just stay in my room. On my days off, I wake up around 5 in the afternoon. When I sleep early, I sleep at around 3 or 4 in the morning,but when I sleep late, I sometimes fall asleep at 7 or 8 in the morning. At night, I just lay on the sofa watching TV. I even spread out a blanket in front of the TV sometimes if I want to keep watching TV. I put my TV in the living room on purpose. Otherwise I don't think I
would ever come out of my room.

Q: Then, do you usually order delivery food on your days off?
🐥: Yes. I usually order in or buy some meat and grill it at home. But I failed a lot with cooking recently, so these days, I just order in. Not long ago, I saw people grilling thick lumps of pork belly seasoned
with all sorts of things online, so I tried making it... But it was a total
failure. I had to throw it all awav. So now. I iust order in. (Laughs)

Q. if you could have a hideout for you and your members, what would it look like?
🐥: I want a place that doesn't get too much sunlight. Something like a basement den with a bar and a pool table, and maybe some darts--something like an arcade would be nice. I don't want windows... Oh, then the air might be really bad.

Q: What is something that you must have in your hideout?
🐥:A good sofa and table. It's hard to all hang out together without a table or a sofa. If I'm going to spend time alone, I don't need a hideout. So, I think a sofa and table are a must so that we can look at each other while we talk to each other.

Q. Is there a role that you would like to take on for your hideout?
🐥: I will be in charge of being the couch potato. I don't think you really need a iob for a hideout.

Q. What roles would you give to the other members?
🐥: J-hope should clean and I will be in charge of ordering food. I like ordering food. Jung Kook will be in charge of fixing computers and Namioon's very existence is enough. Yoongi will be in charge of getting good alcohol! Jin should be in charge of entertainment and Taehyung will be in charge of making us laugh.

Q. If you could spend one weekend with ARMY, what would you like to do?
🐥: Have a concert. I want to have a concert. I would like to meet ARMY at a place where we can perform. My second choice would be to go for a drive.

Then, will you be doing the driving?
🐥: No. ARMY has to drive. (Laughs) I'm still a beginner driver, so I'll be riding shotgun, and talking up a storm.

Q. Do you have anything to say to ARMY who are all spending their weekends in their own way?
🐥: I know that there are times when you feel like you have to do something even though you are tired because you don't want to waste time. Sometimes, though, you need to forget about everything and take a moment for complete relaxation. Or, going out and enjoying the flowers and being in nature also relaxes the soul. Another option could be to grow a small plant. Anyways, thanks for listening. I hope that ARMY have a good time on the weekends, something that doesn't necessarily have to do with us. I hope that you all have a place where your minds can rest. Thanks for your love and support. I miss you, ARMY! 


1 Mayıs 2022 Pazar

Jimin ve Ha Sung-woon'un "With You" OST'si 100 Ülkenin iTunes Listesinde Liste Başı Olarak Tarihte Bunu En Hızlı Başaran Şarkı Oldu

Jimin ve Ha Sung-woon'un tvN dizisi "Our Blues" için seslendirdikleri OST şarkısı "With You", 24 Nisan 17:00'da tüm platformlarda yayımladı. Yayınlanlandıktan sadece 4 saat 42 dakika sonra Türkiye dahil 100 ülkenin iTunes Listesinde liste başı oldu ve iTunes tarihinde bunu en hızlı başaran şarkı olarak BTS’in daha önce "Dynamite" şarkısı ile elinde tuttuğu rekoru kırdı.


"With You" dünyanın en büyük müzik pazarları olan Amerika, Birleşik Krallık, Japonya, Fransa, Kanada, Almanya, Avustralya ve Hollanda'nın iTunes listelerinde #1 numaraya en hızlı ulaşan OST şarkısı oldu. 5 saat 39 dakikada bu başarıya ulaştı. 

100 ülkenin itunes listesinde 1 numaraya en hızlı ulaşan şarkılar: 

1. With you 4 Saat 42 Dakika 
2. Dynamite 8 Saat 
 
#WithYou 1 Mayıs'ta 116 ülkenin iTunes listesinde en kısa sürede #1 numaraya ulaşan şarkı oldu! Böylelikle Jimin'in "Filter" ile birlikte 116 ülkenin iTunes listesinde liste başı olan iki şarkısı olmuş oldu. 

 Ayrıca zamanda 2022'de yayınlanan şarkılar arasında en çok ülkede liste başı olan şarkı konumunda!

"With You" 10 saatte elde ettiği 2.6 milyon dinlenme sayısı ile Spotify En İyi Global 50 Listesine #5. sıradan giriş yaptı. Böylelikle Jimin ve Ha Sung-woon ilk 5'e girmeyi başaran 2. Koreli solist oldular! "With You" ilk 5'te 2 gün geçirdi.




"With You" 10 saatte elde ettiği 
20,412 dinlenme sayısı ile Kore Spotify En İyi 50 Listesine #3. sıradan giriş yaptı. 

"With You", 10 saat içerisinde elde ettiği 55.597 bin dinlenme sayısı ile Spotify Türkiye Top 200 listesine #133. sıradan giriş yapmayı başardı. 



Jimin Spotify'da 2.205.641 aylık dinleyici sayısına ulaştı. Jimin'in hesabını takip eden kişi sayısı 613.890'a ulaştı. 

Henüz takip etmediyseniz hemen takibe alın👇

Congratulations
RECORD MAKER JIMIN