18 Kasım 2021 Perşembe

Jimin'in Hayranlık Uyandıran Azmi


Sanat doktoru, yazar ve muhabir olan Cha Min Joo, Cultura Dergisinin son sayısında Jimin'den efsane yaratan biri olarak bahsetti.


"Jimin, engelleri yılmayan bir ruh ve gayretle aşan kahramanların hayatlarını anımsatıyor. Jimin zorlukların üstesinden gelmekle yetinmiyor, kendisine büyük hedefler koyuyor ve onlara ulaşmak için sıkı çalışıyor. Mitolojilerdeki kahramanlar gibi bir başarı hikayesi yazıyor.

Şimdi Jimin hakkında yazacağım çünkü o dünyaca ünlü erkek grubu BTS'in bir üyesi ama eminim ki o grupta olmasaydı bile çok başarılı bir şekilde efsane yazardı.

Jimin, BTS'e katılan son üyedir. Gruba katılmadan önce sadece 6 ay kadar Big Hit Entertainment'ta stajyerlik yaptı ve neredeyse 8 kez çıkış yapamadan ayrılmanın eşiğinden döndü. 

Her krizde, çılgınca sıkı çalıştı ve herkesi beklentilerin üstünde bir gelişmeyle şaşırttı ve sonunda BTS'in resmi üyesi oldu. Çıkış yaptıktan sonra bile kendini geliştirmek için çalışmayı bırakmadı, pratik odasına ilk gelen ve oradan en son ayrılan kişi oldu.

Bir keresinde bir röportajda yılmadan çalışmanın ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi sonuçlar getirebileceğini göstermek istediğini söylemişti.

Okul zamanlarında, yetenekli öğrencilerin girebildiği prestijli bir okul olan Busan Sanat Lisesi'ne girdi."

Kahramanların özel yetenekleri olsa da, Jimin'in doğaüstü yetenekleri yok fakat çabaları mucizevi yeteneklere dönüşecek kadar sürekli, mükemmel ve şevk doluydu. Jimin'in bu duruşuyla iyi anlamda bir rol model olarak tüm dünyadaki hayranlarını etkiledi."

Sanat doktoru Cha Min Joo

Jimin'in 6 ay süren zorlu stajyerlik süreci ile ilgili anlattıklarının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 


Jimin modern dans çıkışlı olduğu için kısa süre içinde K-pop dans stiline ayak uydurmak zorundaydı. 

"Asıl alanım modern danstı. Idol koreografisi, yapmaya alışkın olduğum tarzdan çok farklıydı ve bana zor gelmişti."

- Jimin 

K-pop ağırlıklı olarak hip hop/sokak dansı içerdiğinden Jimin modern danstan BTS'e girmesi için gerekli olan hip hop'a başarılı bir şekilde geçti. Bu geçişte ustalaşmak çoğu dansçı için imkansıza yakındır veya en azından inanılmaz derecede zordur. Bunun nedeni daha çok kas hafızasında yatmaktadır. Farklı dans türlerindeki hareketler farklı kas bölümlerini kullanır. Dans türlerini arasındaki geçişlerde de sürekli fiziksel, zihinsel çaba ve sıkı çalışma gereklidir. Jimin, modern tarzını hip hop stiliyle birleştirmenin yolunu buldu. Bu da onu benzersiz kılıyor. Dans ederken her şeyi ortaya koydu. Tutku ve azimi ile sıkı çalışarak ana dansçı olmayı başardı. 

Jimin mükemmel bir örnek! 💜

Rolling Stone röportajında Jimin: 


RS: Hata yapmayı sevmemeni anlıyorum fakat bu seni kendine katı davranmaya itebilir, değil mi?

JM: Çok kısa bir eğitim dönemi geçirdim ve çıkış yaptığımızda kendimiden emin değildim, tam olarak da hazır hissetmiyordum. Hala eksikliklerim vardı. Kendilerini - zamanlarını, duygularını, kendileriyle ilgili her şeyi - yaptığım şeyi takdir etmeye ve sevmeye adayan hayranlar beni hep etkilemiştir. Bu durum bana onların hatrı ve sadakatleri için hata yapmamam gerektiğini hissettiriyor.
Dolayısıyla, kendime karşı nasıl daha yumuşak ya da nasıl daha anlayışlı olabilirim diye sorarsanız, böyle hissettiğimden (hayranlarına borçlu hissediyor) bunun benim için zor bir şey olmaya devam edeceğini düşünüyorum. İnsanlar, daha çok çalışmam gereken noktalara işaret ettiğinde ben kendime daha çok kızardım. Şimdi insanlar daha fazla çalışmam gereken şeyleri söylediklerinde minnettar oluyorum. Bu kendimi geliştirme noktasında beni daha çok hırslandırıyor.
 


©JiminGlobal