10 Nisan 2021 Cumartesi

Bir Stajyerin Duymaktan En Çok Korktuğu Cümleyi Her Ay Duyan Jimin'in 6 Ay Süren Stajyerliği


Jimin You Quiz on The Block Programında Stajyerken Yaşadığı Zorluklardan Bahsetti! 

Programda geçen konuşmaların çevirisi: 


Jimin: Busan'dan geldiğim için Seoul'de bir evim yoktu bu yüzden yurtta kaldım. Zor zamanlar geçirdim ve burada kalıp kalmayacağımı bilmemenin vermiş olduğu belirsizlik yüzünden tedirgin hissediyordum ve bu durum yorucuydu. Yurda ilk geldiğimde beni Hoseok karşılamıştı. (Otobüs durağında Hoseok Jimin'i karşılamış ve Jimin'in elinde 2 valiz varmış) Bana "Jimin-ssi siz misiniz acaba?" diye sormuştu. Çalışanlardan biri olduğunu düşünmüştüm. Hoseok hyung bana "Sen de benim gibi dans etmeyi seviyorsun demek o zaman ikimiz etkileşim içinde olalım/ deneyimlerimizi paylaşalım" dedi ama gel gör ki 6 ay boyunca hiç bu anlamda etkileşim içinde olamadık. (Gülüşmeler)
 
Yoo Jae Suk: Jimin-ssi sen çıkışınızdan
6 ay önce ki bu çok kısa bir zaman dilimi takıma girdin. Ne yapıp edip burada hayatta kalmalıyım diye düşündüğün için endişe içindeydin.

Jimin: Yerimi kalıcı hale getirmek için ne yapmam gerektiğini bilmemek çok zordu. Taehyung ya da Jungkook vokal dersleri aldığında içeri girip "izleyebilir miyim?" diye sorardım ve öğrendiklerimi sabah erken saatlerde kalkarak kendi başıma uygular, pratik yapardım.

Jungkook: Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Jimin hyung bana göre kendine en çok disiplin uygulayan ve en çok çalışan kişiydi. Jimin hyung'un o zamanlar pek uyuduğunu görmezdik. Herkesten önce uyanır ve herkesten daha geç uyurdu.

Yoo Jae Suk: Öyleyse kaçta yatıp kaçta kalkıyordun?
Jimin: Gece saat 4'e kadar çalışıyordum ve 6:30'da uyanıyorum.
Sunucu: Yani 4'te uyuyup sabah 6:30'da kalkıp okula gidiyorum
Jimin:  Evet. O zamanlar öyleydi...
Yoo Jae Suk: Yorucu değil miydi?
Jimin: O zamanlar yorucu gelmiyordu. Ayda bir babamı arayıp "Başaramaya da bilirim ama lütfen hayal kırıklığına uğramayın. Burada başaramasam bile ne yapıp edip
bir başka bir yol bulacağım. Umarım çok hayal kırıklığına uğramazsınız." derdim. Bunları yaparken vücudumun zorlandığını düşünmüyorum. Pratik odasında uyumanın sorun olmayacağını düşünürdüm ve bu yüzden bazen yere bir minder sererek uyuduğum da olurdu. Sürekli pratik yapma, azimle devam etme ve gruba girmeyi isteme noktasında bana yardımcı olan üyelerdi. "Bunu yapmana gerek yok. Hepimizin eksikleri var/amatörüz, hepimiz aynı durumdayız, bunu birlikte atlatabiliriz." diyerek beni motive ettiler.

Yoo Jae Suk: Şirketten biri sizi arıyor  dediklerinde yurttaki tüm stajyerlerin duymaktan gerçekten çok korktukları bir cümle olduğundan bahsetmişlerdi. 

Jimin: Bana bu cümle her ay söylenirdi. "Bu sefer durumun cidden tehlikede" cümlesini her ay duyuyordum.
Yoo Jae Suk: Oh, durumunun riskli olduğunu mu söylediler?
Jimin: Evet
Yoo Jae Suk: Neden durmadan bunu söylüyorlardı?
Jimin: Extra görmek istedikleri bir şeyler  olduğu anlamına geliyordu. Çaylak sanatçıları geliştirme ekibinde bir noona vardı ve bana çok yardımcı oldu. Yardımcı olmak için benimle sabahlardı.
Yoo Jae Suk: Gerçekten minnettar olduğun bir noona olmalı.
Jimin: Evet.

Jimin: Bir keresinde çok zorlandığım bir anda anne ve babamın önünde ağladığım bile oldu. Sanırım kendimi yalnız hissettim bir zamandı. Anneme hiç arkadaşım olmadığından yakınmıştım. "Arkadaşa sahip olmak için durmaksızın bir şeyler vermem/ödemem gerekiyormuş gibi geliyor" demiştim. İnsanların beni her yönümle görmek istemediğini hissediyordum. "Neden etrafımda önce bana dair şeyleri soracak biri yok?" diye düşünürdüm. Bir sanatçı ya da ünlü olarak değil de bana "sen nasılsın/ne düşünüyorsun?", "Benim (ünlü/şarkıcı olma) ile ilgili bir takım soru işaretlerim var, peki ya senin?" şeklinde konuşmalar yapabileceğim arkadaşlarım olmasını istiyordum. Fakat bir arkadaşım bana "Yanında üyeler var, ben varım ve diğer insanlar var. Tüm bu kişilere sahip olduğun sürece yeterince iyi bir hayat sürebileceğini düşünmüyor musun?" demişti. Bunu hiç unutmadım.

Başarıların omuzlarına yüklediği sorumluluk hakkında: 

Jimin: Sürekli bunun çok korkutucu olduğunu söyleyip duruyorduk. O kadar da mükemmel insanlar değildik. Daha çok başarı elde etmeye devam ettikçe üzerimizde baskı hissettik. Kendi içimize baktığımızda omuzlarımızda sorumluluğunu hissettiğimiz birçok şey vardı. Hepimiz böyle hissettik.


Jimin'in etrafındaki herkes onun ne kadar azimli ve gayretli biri olduğunu hep söylüyor. Üyeler Jimin için: 

Jin: Jimin'in kendini geliştirme konusunda asla sınırı yok. Ne zaman pes edecekmiş gibi hissetsem Jimin'e bakarım ve onu pratik yaparken bulurum.
J-Hope: Jimin gayretin sonuç verdiğini unutmamamı sağlayan biri. Bana ilham veriyor. Ondan öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum.
Suga: Jimin pes etmenin ne demek olduğunu bilmiyor. Yaptığı her şeyde elinden gelenin en iyisini yapıyor ve bu beni gururlu hissettiriyor. Onun azmini seyretmek benim tutkum.


Çeviri: Ayşegül 
Cr: JiminGlobal 

3 yorum:

  1. Geçmişte tek başına ve üyelerle yaşadığı sıkıntıları her dinleyişimde içimde bir hüzün, bir burukluk oluşsa da bulunduğu yeri gerçekten hak eden muhteşem bir idolün hayranı olarak gurur duyuyorum. Her şeyinle mükemmelsin Jiminie. Çeviri için teşekkürler. ♡

    YanıtlaSil
  2. O kadar seviyorum ki kelimeler bile yetmez jimin

    YanıtlaSil
  3. onunla gurur duyuyorum ❤️‍🩹 simdiden cok ozluyorum jimin seni🥺

    YanıtlaSil