16 Eylül 2020 Çarşamba

Türk Army'ler BTS grubundan Park Jimin'in Doğum Gününü Kutlamak İçin TEGV Aracılığı İle "Light Up Like Jimin" Bağış Kampanyasını Başlattı ve 10,822 TL Toplayarak 72 Çocuğun 1 Yıllık Eğitim Giderini Karşıladı


Jimin'in hayran sayfalarının mesajı:

"ARMY, Jimin'in 25. yaş gününü eğitime destek vererek kutlamak istiyoruz. Jimin her zaman eğitim için yaptığı bağışlarla bize örnek oldu. Bizler de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağış yaparak 70 çocuğun 1 yıllık eğitim giderini karşılamak istiyoruz. Kampanyaya katılarak bizlere destek olursanız çok mutlu oluruz. 

TEGV’de bir çocuğun bir yıllık eğitim gideri 150 TL'dir. Başlattığımız kampanya üzerinden istediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Yurt dışından da kredi kartı ile bağış yapılabiliyor. Bağış yaparken dilerseniz isminizi ve bağış miktarınızı gizleyebilirsiniz. Kampanyamızın linkini sosyal medya hesaplarınızdan hashtag'i ile birlikte paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 😊" 


Bağış kampanyasına görüntülemek için tıklayınız.



Kampanya başlatıldıktan sonra büyük ilgi gördü ve haber sosyal medyada hızla yayıldı. Bağış haberi anında Kore medyasında haber oldu.

 Konuyla ilgili Jimin Turkey: 

"Kore medyası düzenlemiş olduğumuz bağış kampanyasının başlığına dikkat çekerek hayranların Jimin'in doğum gününü "Like Jimin/Jimin gibi" hayır işleri gerçekleştirerek kutladığından bahsetti. "

Haber başlığı: 

"Like Jimin/Jimin gibi! Dünyanın dört bir yanından, en güzel doğum günü kutlaması..."


Haberin içeriği: 

Jimin sanatçı olmanın ötesinde yardımsever kişiliği ile de hayranlarını etkiliyor. Jimin'in Avustralya hayran sayfası hastalıkla mücadele eden çocuklar için bağış projesi başlattı. Türkiye’de ise hayranlar eğitime destek için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bağış formu düzenleyerek 70 çocuğun 1 yıllık eğitim giderlerini karşılamak istediklerini ilettiler. Hindistan hayran sayfası ise asit saldırılarına, alay ve dışlamaya maruz kalanlara yardım etmek etmek için proje başlattı. Bu güzel etkinlikler dünya çapında hayranlarının sevgisini ve güvenini kazanan, her zaman bağış yaparak örnek olan Jimin'in olumlu etkisini gösteriyor.  Jimin, yaptıkları bağışlar konusunda "aldığımız kadar vermeliyiz" diyerek minnettarlığını dile getirmişti. 

Haberin devamında ise Jimin'in sessizce yaptığı bağışlardan bahsedildi.

Hayranlar: 
"Jimin'in doğum gününde ihtiyacı olanlarla yardım ettiği için mutlu olacağını düşünerek bu projeleri başlattık."

"Bu zaten Jimin'in bize öğrettiği şeydi."

Jimin sözleri ve eylemleri ile dünyanın dört bir yanındaki hayranlar üzerinde derin bir etki bırakıyor. 

Jimin'in yaptığı bağışlarla ilgili daha öncede yayınladığımız haberi buradan okuyabilirsiniz. 

https://btsjiminturkey.blogspot.com/2020/08/iyilik-melegi-jimin-egitim-icin-100.html

Kore medyası bağışla ilgili 3 haber yayınladı. 



Hayranlar bir ay geçmeden ulaşmak istediklerini hedefi elde etti ve 10,822 TL topladı. 

Jimin Turkey: 

"[😭] Destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Sizlerin yardımı ile hedefe ulaştık ve 70 öğrencinin bir yıllık eğitim gideri karşılanmış oldu. Ayrıca projemizin daha çok kişiye ulaşması için hem burda hemde instagram'da duyurarak destek olan herkese çok teşekkür ederiz. 💜" 


Kore medyası bağış kampanyasının hedefine ulaştığından da bahsederek 2 makale daha yayınladı. 

Haber başlığı: 

"Kore, Arabistan ve Türkiye'deki hayranlardan anlamlı bağış hediyeleri..."

Haberin ilgili kısmı: 

"Türk Army'ler, sürekli öğrenciler için bağış yapan Jimin'in 26. doğum gününü kutlamak üzere bağış projesi başlattı ve 72 öğrencinin bir yıllık eğitim giderini destekleme hedefine ulaştıklarını duyurdu. Türk Army'ler 'hayatımıza ışık tutan Jimin gibi bizler de insanların hayatlarına ışık tutmaya devam etmek istiyoruz' diyerek yüreklerinin sıcaklığıyla etkiledi."

Bağış kampanyasının ismi 2 makaleye başlık oldu. K-medya dünyanın en güzel doğum günü kutlaması diyerek bağış projeleri ile ilgili 6 makale yayınladı. 
Hayranlar Jimin'in doğum gününde TEGV'den aldıkları sertifikayı paylaşarak ona hediye etti.


TEGV kampanyanın haberini Twitter'dan retweet ederek teşekkürlerlerini iletti.