13 Ocak 2023 Cuma

Taeyang & Jimin İs Birliği Nasıl Gerçekleşti? "VIBE" Nasıl Ortaya Çıktı?


#VIBE Rolling Stone Röportaj Çevirisi

"Vibe” BTS'ten Jimin ile beraber söylediğin bir parça. Bu iş birliğinin nasıl gerçekleştiğini bize anlatabilir misin? Jimin'in sizin çalışmalarınıza hayran olduğunu duydum.

Taeyang: Evet bundan ne zamandır haberim var. Fakat müzik tanıtımları yaparken birbirimize hiç denk gelmedik, bu yüzden bu durumun tamamen farkında değildim. Yaklaşık iki yıl önceydi, THEBLACKLABEL'den Teddy albümüm üzerine çalışırken bir gün beni izliyordu - bu, BTS üyelerinin pek fazla solo aktivite yapmadığı bir zamandı - ve Teddy geçerken bana 'Jimin ile Teayang harika/havalı bir şarkıda bir araya gelirse insanlar buna bayılır' dedi. Bu fikir cidden kafama çok yattı. Hiç aklıma gelmemişti. Bunun harika bir fikir olduğunu düşündüm, bu yüzden bu fikir hep aklımın bir köşesindeydi. Ve geçen yaz katıldığım birkaç özel toplantı ve etkinliklerde BTS üyeleriyle tanışma fırsatım oldu. Bu sayede birlikte yemek yedik ve Jimin ile de tanıştım. Haliyle aramızda gelişen sohbet sırasına ona 'Hazırladığımız birkaç şarkı var. Benimle birlikte çalışmayı düşünür müsün?' diye sordum ve bunu gerçekten çok seveceğini söyledi. Daha sonra stüdyomuza geldi, ona müziği dinlettim ve gerçekten çok beğendi.

"VIBE" üzerinde çalışmaya ne zaman başladınız?

Taeyang: Sanırım iki yılı aşkın bir süre önceydi. Şarkıyı solo albümüme nasıl dahil edeceğimi düşünürken Jimin ile çalışma fikri ortaya çıktı. "Bu şarkıda birlikte çalışmak çok güzel olur" diye düşündük.

Grubunuzun ya da şirketinizin dışından biriyle müzik üzerinde çalışmanız pek sık rastladığımız bir şey değil. Jimin ile çalışmak nasıldı?

Taeyang: Aynı şirket altında olmadığımız için kesinlikle halletmemiz/çözüm üretmemiz gereken şeyler vardı.Ama ikimiz de gerçekten iyi bir şarkı ve müzik videosu ortaya çıksın istedik. Herkese göstermek istediğimiz şey buydu. Bu duygu ikimiz için de güçlüydü. Gerçekten çok çalıştık ve emeklerimizin karşılığında kaliteli, iyi bir sonuç ortaya çıktı. Jimin herkesten çok daha fazla çaba sarf etti ve bunun için kendisine minnetarım."

Sen ve Jimin, sadece vokalinizle değil, aynı zamanda dans etme becerinizle de tanınıyorsunuz. Koreografi üzerinde birlikte çalıştınız mı?

Taeyang: Müzik video teaser'ı koreografi hakkında biraz ip ucu verdi zaten. Koreografinin bu şarkı için gerçekten önemli olduğunu düşündüm. Şarkının koreografisini kendimiz oluşturmadık, bunun yerine farklı yetenekli dansçılardan aldığımız fikirleri inceledik. Hepsinin içinden Amerika'da dansçı olan Bailey Sok'un koreografisini seçtik. O çok genç ama çok iyi iş çıkardı.
Bunu öğrenmek gerçekten zordu.

Çalışma sürecinizden paylaşabileceğiniz eğlenceli anlar var mı?

Taeyang: Eğlenceli çok fazla an vardı, bu yüzden seçmek zor. Koreografi konusu, dürüst olmak gerekirse, koreografi öğrenmeyeli çok uzun zaman oldu.
Yeni bir şarkı için yeni koreografi öğrenme süreci, çok uzun zaman olduğu için - buna alışmak çok zordu. Jimin için bile zordu, dans tarzı onun alışık olduğundan farklı olduğu için ikimiz de zor zamanlar geçirdik. (Gülüyor). Kendi aramızda 'Biz de mi bir tuhaflık var, yoksa koreografi cidden zor mu?' diye şakalaştık. İyi bir şekilde yapmak istedik ve o noktaya varmamız biraz zaman aldı.

Bununla birlikte, dans challenge bekleyebilir miyiz?

Taeyang: Bence bu noktada ikimiz de o kadar çok pratik yaptık ki iyi bir yerdeyiz. İkimiz de.


Spotify Röportajı

Jimin ile uyumunuz/enerjiniz nasıldı? 

Taeyang: Olağanüstüydü öyle ki VIBE'ın konsepti çok iyi yerine oturdu.  Gerek düşünme şeklimiz gerek karakterlerimiz olsun birbirimize  benzeyen çok yönümüz olduğunu fark ettim. Jimin benden çok daha fazla tutkulu, azimli. Onun bu tutkusunu görünce daha çok motive oldum. Birlikte çalışmamızın bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Böyle bir deneyim elde etmeyeli uzun zaman olmuştu ve çok eğlendim.



Taeyang "VIBE" öncesi canlı yayınında Jimin ile söylemeye nasıl karar verdiğini ve ona nasıl teklif götürdüğünü anlattı.

TAEYANG: 2 yıl önceydi. O zaman BTS üyeleri solo çok fazla aktivitelerde bulunmuyorlardı diye hatırlıyorum. Ben de o zamanlar sürekli stüdyodaydım, albümüm üzerinde çalışıyordum. Çalışırken beni gören Teddy-hyung geçerken bana bu fikirden bahsetti. Ilk olarak o zaman ortaya çıktı. Bana 'Jimin ve Taeyang havalı bir şarkıda bir araya gelse insanlar buna bayılır' dedi ve bu düşünce beni bayağı etkiledi. Bu hiç aklıma yoktu ve harika bir fikir olduğunu düşündüm. Fakat daha önce kimseye düet teklifinde bulunmadığım için bu amaçla birileriyle buluşmak benim için zordu. Sürekli bunun hakkında düşünüyordum. Bunu nasıl yapacağımı düşünürken geçen yazdan itibaren sanırım, davet edildiğim bazı yemek ve etkinlikler sırasında BTS üyeleriyle tanışma fırsatı elde ettim. Onlarla tek tek tanışırken Jimin ile de tanıştım. Tanıştığımızda oradan buradan sohbet ederken konu 'benimle çalışmaya ne dersin' e kadar geldi. Derken stüdyoya gelip ve müziği dinlemesi ile de "VIBE" ortaya çıktı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder