25 Eylül 2021 Cumartesi

Türk Hayranlar Jimin'in 26. Yaş Gününü Kutlamak İçin Bağış Kampanyası Başlattı


Sevgili ARMY,
Geçen sene olduğu gibi bu sene de Jimin'in doğum gününü eğitime destek vererek kutlamak istiyoruz. Eğitime verdiği destekle bize örnek olan Jimin'e sevgimizi ifade etmenin en iyi yolunun sevgimizi iyiliğe dönüştürmek olduğunu düşündük ve "Connected With Love" bağış projesini başlatmaya karar verdik. Bildiğiniz gibi pandemi döneminde yüz yüze eğitim uzun süre kesintiye uğradı. İnternet erişimi ve cihazı olmayan öğrencilerimiz uzaktan eğitim sürecine katılamadılar. Bu sebeple bizler Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın uzaktan eğitimi, erişimi yaygınlaştırmak ve dezavantajlı bölgelere de taşımak amacıyla başlattığı Yeni Dünya Projesi’ne katımaya karar verdik. Bu proje ile köy okullarındaki çocukların da eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanabilmesini sağlayabilmek ve onları internet erişimli tabletlerle uzaktan ve dijital eğitimlerle buluşturmak istiyoruz. Belirlediğimiz hedefe ulaşabilirsek öğrencilerimize 26 tablet hediye etmek istiyoruz. Bu kampanya ile sağlanacak tabletler, belirlenen köy okullarında okuyan çocuklara ulaştırılacak. Çocuklarımızın okullarından uzak kaldıkları dönemlerde eğitimleri kesintiye uğramayacak.

Bu kampanya ile beraber çocuklar yeni dünyaya tabletleri ile bağlanırken bizler de onlarla sevgi bağı ile bağlanmış olacağız. Sizler de daha fazla çocuğun tablet ile uzaktan eğitime erişmesini sağlamak için bu kampanyaya destek olun. Başlattığımız kampanyanın linki üzerinden dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Yurt dışından da kredi kartı ile bağış yapılabiliyor. Kampanyamızın linkini sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.


 

BTS'ten Jimin Çocuk Felci Hastaları İçin 100 Milyon Won Bağışladı


Uluslararası Rotary bölge temsilcisi Moon Kyung-sook'un bildirdiğine göre Park Jimin Temmuz ayında çocuk felcinin dünyadan silinmesi için mücadele veren Rotary Kulübü'nün Goseong şubesine sesizce 100 milyon won bağışlamış. Jimin'in bağışı kurumun çocuk felci aşısı için başlattığı kampanya için kullanılacak. 

Jimin her zaman sesizce yaptığı bağışlarla biliniyor. Bir hayranın Goseong ilçesinde faaliyet gösteren Rotary şubesinin astığı afişi görmesiyle yetkililer açıklama yaparak doğrulamış. 


Jimin'in bağışını 24 Ekim Dünya Çocuk Felci (Polio) Günü'nden önce yapması anlam taşıyor.

Uluslararası Rotary resmi Twitter hesabı: 

"Popüler K-pop grubu BTS'in üyesi Jimin, #endpolio (çocuk felcinin dünyadan silinmesi) mücadelesinde Rotary'ye katılarak aşılara olan güvenini gösterdi. BTS ayrıca BM Genel Kurulu'nda konuşarak COVİD-19 aşısını olmaya teşvik etti"

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Jimin'in Rotary'ye yaptığı 100M Won tutarındaki cömert bağışı sayesinde daha fazla çocuğun çocuk felci aşılarına ulaşabileceğini söyleyerek Jimin'in yeteneği ile cömertliğinin eş değerde oldugunu belirtti.