28 Mart 2021 Pazar

Jimin'in Rekor Kıran Hit Parçası Filter'ın Başarıları


Jimin'in rekorlara doymayan hit parçası Filter'ın başarılarına göz atalım! 

▪︎BTS'in Map of The Soul 7 albümü yayınlandıktan sonra Jimin'in "Filter" şarkısı  Spotify'da ilk günde 2,217,097 stream kaydetti. Jimin platformda Koreli solo sanatçılar arasında en yüksek çıkışı gerçekleştirerek rekor kırdı. İlk günde en çok dinlenen solo şarkı oldu. 

▪︎ Billboard'un Hot 100 listesine #87. sıradan giriş yaptı. 

▪︎ Rolling Stone Hot 100 listesine #86. sıradan giriş yaparak bunu başaran ilk Korece solo şarkı oldu. 

▪︎ Billboard Kanada Hot 100'e #88. sıradan giriş yaptı. 

▪︎Şarkı Spotify'ın Global En İyi 50 listesine #33, Amerika En İyi 50 listesine #38. sıradan giriş yaptı.

▪︎Japonya #54, Ingiltere #66, Kanada #59, Fransa #133, Almanya'da ise #170. sırada yer alarak toplamda 54 ülke ve bölgede Top 200 listesinde girdi. 9 ülke ve bölgenin Viral 50 listesine girdi.

▪︎Kore listelerinde başlık şarkısından sonra ikinci sırada yer aldı. 
#2 MelOn
#2 Flo 
#2 Bugs 
#2 Soribada
#2 Genie 

▪︎Melon'da #2. sıraya yükselerek MOTS:7 albümünde en yüksek liste sırasına sahip solo şarkı oldu. 10 dakika içinde 10M beğeniye ulaştı. İlk 1 saat içindeki dinleyici sayısı 81376'yı gördü.

▪︎"Filter" İngiltere'nin Single listesine #100. sıradan giriş yaptı. Listeye girebilen tüm zamanların ilk ve tek b-side korece parçası oldu. Jimin, J-Hope ve Psy'den sonra listeye girilebilen 3. Koreli solo sanatçı olmayı başardı. "Filter" başlık parçası veya bağımsız bir single olmamasına rağmen listeye girebilen ilk ve tek Korece solo şarkı olmayı başardı. Tüm zamanların listeye girebilen 4. korece solo şarkı.


▪︎"Filter" 10 Ekim 2020 tarihinde Billboard'un Dünya Dijital Şarkı Satışları listesinde 1. numaraya yükselerek MOTS:7 albümünden bunu başaran 4. şarkı ve 2. solo oldu. Genel sıralamada ise BTS'in bunu başaran 23. şarkısı oldu. 


▪︎Billboard'un Dünya Dijital Şarkı Satışları listesinde 52. haftasını tamamlayan "Filter" listede tam bir yıl geçirdi. BTS'in listede 1 yılını tamamlayan 15. şarkısı oldu.

▪︎"Filter" Koreli erkek sanatçıya ait olup 100, 110, 120, 130, 140 milyon dinlenme sayısına en hızlı ulaşan solo şarkı olmayı başardı. Aynı zamanda bu sayılara en hızlı ulaşan Kore solo yan şarkı oldu. 

▪︎"Filter" 51 milyon tıklanarak YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen solo şarkı audiosu oldu! 

▪︎BTS'in Map of The Soul: 7 albümünden Jimin'in solo şarkısı"Filter" Amerika'da 300 bin birim satış elde etti. Albümden bu satış rakamına ulaşan ilk solo şarkı oldu.
"Filter" 300 bin ile 2020'nin en yüksek satış rakamına ulaşan Korece solo şarkısı oldu. 

▪︎ "Filter" Melon'da 115 milyon streame ulaştı. Platformda tüm zamanların en çok stream edilen idol grup solo şarkısı olarak rekorunu genişletti. 

▪︎ "Filter" Genie'de 900 bin benzersiz dinleyici sayısında ulaştı! 'MOTS:7' albümündeki şarkılar arasında en yüksek dinleyici sayısına sahip olan solo şarkı olarak kalmaya devam ediyor.  

▪︎ "Filter" Melon'un yıl sonunun en iyi 100 şarkısını sıraladığı hem yerel hem de kapsamlı genel listesinde en yüksek sıralamayı elde eden grup solo şarkısı olarak tarihe geçti. 

▫Yerel: #69
▫Genel: #77

▪︎"Filter" ve "Friends" şarkıları 10. Gaon Müzik Listesi Ödülleri'de “Yılın Sanatçısı - Dijital” ödülü için aday oldukları Şubat ayı kategorisinde 5 ve 4. sırada yer aldı.  Jimin ilk kez adaylık elde etti ve solo bir şarkıyla aday olan ilk BTS üyesi oldu. Aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği bir şarkı ile aday olan ilk BTS üyesiydi. Filter, idol grubuna ait bir şarkı olarak Gaon Müzik Ödülleri'nde "Yılın Şarkısı - Dijital" ödülü için adaylık elde eden ilk ve tek Korece solo ve b-side solo parça oldu.

▪︎"Filter" Gaon'da 100M ve 200M dijital puana albümden en hızlı ulaşan solo şarkıydı. Gaon yıl ortası raporuna göre "Filter" idol grubuna ait bir şarkı olup 2020 yılında en çok stream edilen solo şarkı oldu.

▪︎ Gaon Dijital Listesine göre erkek grup şarkılarının 2020 yılında elde ettiği dijital puan sıralamasında  "Friends" #7,  "Filter" ise #8. sırada yer aldı. "Filter" en yüksek dijital puana sahip olan solo olarak yılı tamamladı. 
Grup ve solo tüm şarkıları içeren Gaon Yıl Sonu Dijital Listesinde "Filter", 235,636,927 puanla 97. sırada yer alarak bir ilki başardı. 
Gaon tarihinde ilk kez, idol gruba ait bir solo şarkı en iyi 100 listesine girdi. Filter bunu başaran ilk ve tek Korece solo parça oldu.

▪︎"Filter" Orta Doğu'nun en büyük müzik stream platformu Anghami'de 800 bin streame ulaştı. Jimin bu platformda 800 bin dinlenim sayısına ulaşmış 3 solo şarkısı olan ilk ve tek Koreli bireysel sanatçı olarak yeni bir rekora imza attı. 


▪︎ "Filter" Amazon'un dijital müzik - en çok satanlar şarkılar (genel) ve en çok satan uluslararası şarkılar kategorilerinde 1 numaraya yükseldi. Bu platformda 2020'nin en çok satan solo şarkısı olarak yılı tamamladı. Şu an 2021'in en çok satan 2. şarkısı olarak başarısını sürdürüyor. 

▪︎Jimin'in solo şarkısı "Filter" Hindistan'ın 2. en büyük müzik stream platformu JioSaavn'da 600 bin streame ulaştı.
Filter, JioSaavn'da 2020'nin en çok stream edilen Korece solo & b-side parçası oldu.

▪︎ "Filter" 2020 yılında Spotify'da en çok stream edilen erkek grup şarkıları listesinde 5. sırada yer aldı. Yılı 115 milyon streamle tamamlayan "Filter" listede en yüksek sıralanan solo & b-side parça oldu! 

▪︎"Filter" 2020 yılında Spotify'da Koreli sanatçıların en çok stream edilen şarkıları listesinde yılı 10. sırada tamamladı ve 2020'nin en çok stream edilen Korece solo & b-side parçası olarak tarihe geçti.

▪︎2020 yılında Spotify'da BTS'e en çok dinlenme kazandıran şarkılar listesinde ise 6. sırada yer aldı. BTS'e en çok dinlenme kazandıran solo & B-side parça oldu.  

▪︎"Filter" 200 binden fazla shazamlandı! MOTS:7 albümünden 200 bin shazama ulaşan ilk solo şarkı oldu. "Filter" MOTS:7'nin en çok shazamlanan solo şarkısı olmasının yanı sıra 2020'nin de en çok shazamlanan Korece solo b-side parçası oldu. 

▪︎"Filter" 2020'nin en çok shazamlanan 4. solo şarkısı. Başlık parçası ve OST olmayarak 2021'de en çok shazamlanan Korece solo parça oldu. 

2020'nin En Çok shazamlanan Korece Solo Şarkıları: 

#1 Any Song
#2 Maria
#3 Start Over (OST)
#4 Filter


▪︎Genius Korea 2020'nin en iyi K-pop şarkılarını açıkladı. "Filter" Genius listesine BTS'in en iyi #5. şarkısı (en yüksek solo) olurken, en iyi K-pop şarkıları listesinde #20. sırada yer aldı. 

#GeniusCharts | 2020'nin En İyi BTS Şarkıları 

1. Dynamite
2. ON
3. Life Goes On
4. Black Swan
5. Filter

▪︎ "Filter" Billboard Amerika Dijital Şarkı Satışları Listesinde en çok hafta geçiren Korece solo şarkı oldu! İlk olarak 4.sıradan listeye giriş yapmıştı. En son 35. sıradan listeye yeniden giriş yapan "Filter", 4 haftaya ulaşarak listede tüm zamanların en çok hafta geçiren solo b-side parçası olmayı başardı. Koreli sanatçılara ait olup Billboard Amerika Dijital Şarkı Satışları Listesinde en çok hafta geçiren şarkıların sıralaması: 

1. Gangnam Style
2. Dynamite
3. Gentleman
3. Boy With Luv
3. Ice Cream
3. Make It Right
3. Filter 

▪︎ Spotify 2020'nin en iyi K-pop parçalarını listeledi. "Filter" 11. sırada yer alarak listede en yüksek sıralanan solo parça oldu. Aynı zamanda BTS'in en popüler 5. şarkısı.

▪︎Rolling Stone India, 2020 yılında Hindistan Spotify'da en çok dinlenen K-pop sanatçılarını ve şarkılarını açıkladı. "Filter" en çok stream edilen 7. şarkı oldu. Aynı zamanda 2020'nin en çok stream edilen Korece solo şarkısı oldu.

▪︎"Filter" 112 ülkenin iTunes listesinde 1 numaraya ulaştı. iTunes tarihinde en çok ülkede birincilik elde eden b-side solo oldu. Solo şarkılar arasında ikinci olurken genelde ise üçüncü.

iTunes'da en çok ülkede birincilik elde eden ilk 3 şarkı: 

#1 Sweet Night - 118
#2 Your Eyes Tell - 116
#3 Filter 112

Jimin'in tüm solo şarkıları Türkiye iTunes listesinde 1 numaraya ulaşmıştır.

☆ iTunes Türkiye #1

✅ Filter
✅ Friends 
✅ Serendipity (Full Length Edition) 
✅ Lie
✅ Intro: Serendipity 



TR. BTSJMTURKEY/ Twitter 
CR. JiminGlobal/Twitter 

"Filter" iTunes'da En Çok Birincilik Elde Eden B-Side Solo


"Filter" 112 ülkenin iTunes listesinde 1 numaraya ulaştı. iTunes tarihinde en çok ülkede birincilik elde eden solo yan şarkı oldu!

iTunes'da en çok ülkede birincilik elde eden ilk 3 şarkı: 

#1 Sweet Night - 118
#2 Your Eyes Tell - 116
#3 Filter 112


Jimin'in tüm solo şarkıları Türkiye iTunes listesinde 1 numaraya ulaşmıştır.

☆ iTunes Türkiye #1

✅ Filter
✅ Friends 
✅ Serendipity (Full Length Edition) 
✅ Lie
✅ Intro: Serendipity 





Jimin'in Hit Parçası "Filter" Amerika'da 300 Bin Kopya Sattı!


 Rekor | 250321

BTS'in Map of The Soul: 7 albümünden Jimin'in solo şarkısı"Filter" Amerika'da 300 bin birim satış elde etti. Albümden bu satış rakamına ulaşan ilk solo şarkı oldu.

"Filter" 300 bin ile 2020'nin en yüksek satış rakamına ulaşan Korece solo şarkısı oldu. 

"Filter" Map of The Soul: 7 albümünden
200 bin kopya satışına da en hızlı ulaşan  solo şarkıydı. 

'Filter" Aynı zamanda "ON" ve "Black Swan" şarkılarından sonra bunu başaran 3. şarkı oldu.


Tebrikler, Jimin! Gurur duyuyoruz. 🎉👏💜




Dünya Dijital Şarkı Satışları Listesinde 1 Numara Ulaşan Jimin'in Hit Parçası "Filter" Listede 1 Yılını Tamamladı!



"Filter" 10 Ekim 2020 tarihinde Billboard'un Dünya Dijital Şarkı Satışları listesinde 1. numaraya yükselerek MOTS:7 albümünden bunu başaran 4. şarkı ve 2. solo olmuştu. Genel sıralamada ise BTS'in bunu başaran 23. şarkısı olmuştu. 

20 Mart 2021'de Billboard'un Dünya Dijital Şarkı Satışları listesinde 52. haftasını tamamlayan "Filter"  listede tam bir yıl geçirdi. BTS'in listede 1 yılını tamamlayan 15. şarkısı oldu.

Önceki hafta 13. sırada yer alan "Filter" 20 Mart haftası 4 sıra yükselerek 9. sıraya yerleşti. 52 hafta ile 1 yılını doldurmuş oldu. 



Tebrikler, Jimin!